fbpx

Dunlop de Geschiedenis

In 1888 in het Noord-Ierse Belfast is door John Boyd Dunlop de eerste luchtband uitgevonden. Sindsdien is de naam Dunlop altijd verbonden geweest met diverse doorbraken in bandentechnologie.

In 1962 ontdekt Dunlop aquaplaning, wat een doorbraak tot gevolg heeft bij grip op nat wegdek, ook bij hoge snelheid. Verder in 1972 is er de introductie van Run On Flat Technology, waardoor auto’s door kunnen rijden met een lekke band. In 2014 ontwikkelt men Noise Shield Technology, hierdoor ontstaat een geluidsvermindering van 50%.

Dunlop is een bandenmerk dat banden maakt voor alle types auto’s. Van personenwagen, bedrijfswagens tot SUV’s en 4×4 voertuigen. Zowel in zomerbanden als winterbanden en AllSeasonbanden.

Iers bandenmerk Dunlop
porsche en dunlop

Welke banden maakt Dunlop?

Ze zijn er voor de snelle sportwagen, maar ook voor de gezinsauto is dit een perfecte band. Voor SUV’s en bestelwagens zijn er uiteraard ook banden beschikbaar. En verder nog alle seizoenen worden door Dunlop van banden voorzien. Als je een band zoekt die kwalitatief zeer goed is, dan is Dunlop je band. Dit is Premium kwaliteit.

Dunlop banden hebben een zeer goede grip op zowel droog- als nat wegdek. Ze hebben een zeer korte remweg en ook het stuurgedrag is zeer precies. Ze scoren zowel een gunstig brandstofverbruik, als een goed kilometerrendement. Kortom een perfecte band. Bij Bandensupermarkt  ook nog voor een zeer goede prijs, online gewoon de goedkoopste.

Dunlop bandenprogramma

Zomer: 454 referenties
Winter: 221 referenties
AllSeason: 2 referenties

Personenwagens;

  • Zomerbanden, 335 banden van 13 t/m 22 inch
  • Winterbanden, 169 banden van 13 t/m 21 inch
  • AllSeasonbanden, 1 band in 15 inch

Bestelwagens;

  • Zomerbanden, 37 banden van 14 t/m 17 inch
  • Winterbanden, 1 band in 17 inch

4×4 en SUV’s;

  • Zomerbanden, 82 banden van 16 t/m 23 inch
  • Winterbanden, 51 banden van 16 t/m 21 inch
  • AllSeasonbanden, 1 band in 18 inch

Activiteiten van Dunlop

Het bekende bedrijf uit Ierland maakt als sinds 1888 autobanden. Wereldwijd werken er  ongeveer 69.000 mensen bij Dunlop . Ze maken banden voor alle soorten voertuigen zoals personenwagens, bestelwagens, SUV-voertuigen. Maar ook vrachtwagens en banden voor de land- en mijnbouw.

De banden worden geleverd aan autofabrikanten voor nieuwe auto’s (OE), maar daarnaast ook aan de vervangingsmarkt. Ook zijn ze fabrikant van andere merken zoals Fulda Goodyear en Sava.

Wil je meer weten over hoe je banden besteld uit onze webshop lees dan het blogartikel: “Hoe kies ik de juiste band?

Voor meer informatie mail naar info@bandensupermarkt.nl

Of bel naar 06 - 38 40 30 38

De waardering van bandensupermarkt.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 70 reviews.