fbpx

Zomerbanden

In de voorjaar en zomerperiode van april tot oktober zijn zomerbanden voor uw auto de beste keuze. Ook met droge wegen en gunstige weersomstandigheden dienen de autobanden aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid te voldoen. Bandensupermarkt.nl heeft een groot aanbod aan zomerbanden die online snel, gemakkelijk en voordelig te verkrijgen zijn. De keuze voor de juiste band voor in de zomer mét gratis verzending wordt zo wel heel makkelijk! Het  assortiment dat we voeren zijn alle Premium merken zoals Michelin , Goodyear, Pirelli en Continental en nog veel meer.

Temperatuur >7 graden Celsius

Als de temperatuur boven de 7 graden uitkomt, is het beter om voor goede zomerbanden te kiezen. Deze banden zijn speciaal gemaakt voor warmere omstandigheden. Het rubbermengsel en bandenprofiel zorgen ervoor dat de autobanden ook bij oplopende temperaturen vormvast blijven, waarmee een stabiele wegligging met een optimale grip wordt gegarandeerd.

De juiste zomerbanden kopen zorgt tevens voor een verkorte remweg en een lager brandstofverbruik. Deze banden zijn specifiek ontworpen voor het rijden op droog én nat wegdek. De wettelijke minimale profieldiepte van de autobanden is 1,6 mm, maar het wordt aanbevolen om een minimale profieldiepte van 3 mm aan te houden. Een te laag profiel van de band verhoogt namelijk het risico op aquaplaning, geeft minder grip op de weg en zorgt voor een langere remweg. Het is daarom verstandig om tijdig uw banden te vervangen. De profieldiepte is eenvoudig te meten. Neem een 1 euro muntstuk en plaats deze in de groeven van uw band. Als het gouden randje zichtbaar is, is de profieldiepte onvoldoende.

Bestel voordelig autobanden, kijk naar de maat en maak uw keuze.

Om de juiste winterbanden te bestellen dient u eerst de maat te vinden. Die staat op de zijwand van de band. Achter de maat staan ook nog aanduidingen over draagvermogen en het snelheidssymbool. Dit is om belangrijk om ook te noteren, hierdoor besteld u de juiste banden. Als al deze gegevens worden ingevoerd krijgt u precies te zien welke mogelijkheden er voor uw auto zijn. Van Premium banden tot Budgetbanden.

Voor een uitleg over bandenmaten kunt u naar de volgende pagina gaan, waarop alle informatie over bandenmaat, draagvermogen en snelheidscodering staat. Zo kunt u geen fouten maken bij het bestellen.

Bandensupermarkt.nl heeft 1.5 miljoen banden op voorraad, zodat u uw nieuwe banden binnen 24 tot 48 uur in huis hebt. Bovendien heeft u 14 dagen retourrecht. Neem snel een kijkje in de online shop van Bandensupermarkt.nl en kies voor het voordeel en de veiligheid van nieuwe banden voor de winter. Naast het kopen van Winterbanden, kunt u  bij Bandensupermarkt.nl ook terecht voor Winterbanden en AllSeasonbanden.

Voor meer informatie mail naar info@bandensupermarkt.nl

Of bel naar 06 - 38 40 30 38

De waardering van bandensupermarkt.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 70 reviews.