Winterbanden

In de periode vanaf oktober tot maart zijn winterbanden voor uw auto de beste keuze. Winterbanden zijn bij lagere temperaturen de beste keuze, omdat het profiel en de compound hiervoor speciaal ontwikkeld zijn. Winterbanden zijn ook veel veiliger bij sneeuw en ijzel, maar ook bij natte wegen blijft uw auto bestuurbaar en heeft geen last van aquaplaning. Bandensupermarkt.nl heeft een ruim aanbod aan winterbanden die heel gemakkelijk via de webshop te bestellen zijn. Daarbij zijn we vaak nog veel goedkoper als andere aanbieders. Daarbij komt nog de gratis verzending wat de keuze voor Bandensupermarkt nog makkelijker maakt.
We hebben winterbanden van alle Premium merken zoals, MichelinContinentalPirelli en Goodyear. Maar ook het Quality segment met merken als Kleber en Vredestein hebben we voldoende. Als het om de prijs gaat hebben zelfs ook nog volop keus in winterbanden met enkele Budgetmerken te weten Atlas en Minerva. Dit zijn banden voor budgetprijzen maar met uitstekende kwaliteit.

Temperatuur <7 graden Celsius

Wanneer de temperatuur onder de 7 graden uitkomt, wordt het tijd om te gaan wisselen van zomer- naar winterbanden. Winterbanden zijn speciaal ontworpen voor deze tijd van het jaar. Ze zijn veiliger als zomerbanden, doordat de stuurprecisie goed blijft, het remmen op sneeuw veel beter gaat. Ook hebben deze banden een betere weerstand tegen aquaplaning.

De juiste winterband biedt veiligheid en controle, zelfs onder barre winterse weersomstandigheden. Vaak hebben ze een profiel met veel profielblokken en lamellen. Dit zorgt voor betere trekkracht en remmen op sneeuw en ijs.
De wettelijk minimale profieldiepte van 1.6 mm, kan worden gemeten door een muntstuk van 1 Euro in de groeven van het profiel te plaatsen. Als de gouden rand zichtbaar is, dan is de profieldiepte onvoldoende. Het advies is echter om bij een profieldiepte van 3 mm de banden te laten vervangen. Banden hebben dan al minder grip op de weg, een langere remweg en de kans op aquaplaning wordt stukken groter.

Bestel voordelig autobanden, kijk naar de maat en maak uw keuze

Om de juiste winterbanden te bestellen dient u eerst de maat te vinden. Die staat op de zijwand van de band. Achter de maat staan ook nog aanduidingen over draagvermogen en het snelheidssymbool. Dit is om belangrijk om ook te noteren, hierdoor besteld u de juiste banden. Als al deze gegevens worden ingevoerd krijgt u precies te zien welke mogelijkheden er voor uw auto zijn. Van Premium banden tot Budgetbanden.

Voor een uitleg over bandenmaten kunt u naar de volgende pagina gaan, waarop alle informatie over bandenmaat, draagvermogen en snelheidscodering staat. Zo kunt u geen fouten maken bij het bestellen.

Bandensupermarkt.nl heeft 1.5 miljoen banden op voorraad, zodat u uw nieuwe banden binnen 24 tot 48 uur in huis hebt. Bovendien heeft u 14 dagen retourrecht. Neem snel een kijkje in de online shop van Bandensupermarkt.nl en kies voor het voordeel en de veiligheid van nieuwe banden voor de winter. Naast het kopen van Winterbanden, kunt u  bij Bandensupermarkt.nl ook terecht voor Zomerbanden en AllSeasonbanden.

Wat zegt het Europese Reglement over “Sneeuwbanden”?

Artikel 3.1.5. van richtlijn 92/23 en reglement R30 geven het volgende aan:

“De banden moeten voorzien zijn van de letters M+S als het om een sneeuwband gaat. ”
“Sneeuwband”: banden waarvan het loopvlakprofiel en de structuur vooral bekend staan door een beter rijgedrag, in de modder en op verse of smeltende sneeuw dan met normale wegbanden. Het profiel van het loopvlak van sneeuwbanden wordt in het algemeen gekenmerkt door groeven en/of massieve blokken, met grotere onderlinge tussenruimte dan bij gewone wegbanden.

Specifiek geval winterbanden “M+S”

De maximaal toelaatbare snelheid van winterbanden (M+S) mag, zoals wettelijk is toegestaan, lager zijn dan die van de oorspronkelijke banden. De rijsnelheid moet dan wel worden aangepast aan deze lagere snelheidslimiet.
Een sticker, ter herinnering aan deze lagere snelheidslimiet, dient binnen het gezichtsveld van de bestuurder te worden aangebracht.

Markeringen

3 PMSF ( 3 Peaks Mountain Snow Flake):

De banden die deze markering hebben zijn ontwikkeld voor besneeuwde wegen en leveren prestaties die onderbouwd worden door middel van test*.
*Remefficiëntietest in winterse omstandigheden volgens de methode ETRTO.
(European Tyre and Rim Technical Organisation). https://www.etrto.org.

M+S (Mud and Snow)

Markering die aangeeft dat de band volgens de Europese reglementering een “sneeuw”-band is, maar deze markering is niet gebaseerd op specifieke tests.

Slijtage-indicator 4mm:

Slijtage-indicator die een profieldiepte van 4 mm aangeeft .