fbpx

Winterbanden

In de periode vanaf oktober tot maart zijn winterbanden voor je auto de beste keuze. Winterbanden zijn bij lagere temperaturen de beste keuze, omdat het profiel en de compound hiervoor speciaal ontwikkeld zijn. Deze banden zijn ook veel veiliger bij sneeuw en ijzel, maar ook bij natte wegen blijft je auto bestuurbaar en heeft geen last van aquaplaning. Bandensupermarkt heeft een ruim aanbod aan winterbanden die heel gemakkelijk via de webshop te bestellen zijn. Daarbij zijn we vaak nog veel goedkoper als andere aanbieders. Ook de gratis verzending wat de keuze voor Bandensupermarkt nog makkelijker maakt. Verder hebben we veel betaalmogelijkheden die allemaal veilig zijn. Zelfs achteraf betalen is mogelijk via Klarna.

We hebben winterbanden van alle Premium merken zoals, MichelinContinentalPirelli en Goodyear. Maar ook het Quality segment met merken als Kleber en Vredestein hebben we voldoende. Als het om de prijs gaat hebben we ook nog volop keus in winterbanden met enkele Budgetmerken te weten Imperial en Minerva. Dit zijn banden voor budgetprijzen maar met uitstekende kwaliteit.

Temperatuur <7 graden Celsius

Wanneer de temperatuur onder de 7 graden uitkomt, wordt het tijd om te gaan wisselen van zomer- naar winterbanden. Deze winterbanden zijn speciaal ontworpen voor deze tijd van het jaar. Ze zijn veiliger als zomerbanden, doordat de stuurprecisie goed blijft, het remmen op sneeuw veel beter gaat. Ook hebben deze banden een betere weerstand tegen aquaplaning.

De juiste winterband biedt veiligheid en controle, zelfs onder barre winterse weersomstandigheden. Vaak hebben ze een profiel met veel profielblokken en lamellen. Dit zorgt voor betere trekkracht en remmen op sneeuw en ijs.
De wettelijk minimale profieldiepte van 1.6 mm, kan worden gemeten door een muntstuk van 1 Euro in de groeven van het profiel te plaatsen. Als de gouden rand zichtbaar is, dan is de profieldiepte onvoldoende. Het advies is echter om bij een profieldiepte van 3 mm de banden te laten vervangen. Banden hebben dan al minder grip op de weg, een langere remweg en de kans op aquaplaning wordt stukken groter.

Bestel voordelig autobanden, kijk naar de maat en maak uw keuze

Om de juiste winterbanden te bestellen dien je eerst de maat te vinden. Die staat op de zijwand van de band. Achter de maat staan ook nog aanduidingen over draagvermogen en het snelheidssymbool. Dit is om belangrijk om ook te noteren, hierdoor bestel je de juiste banden. Als al deze gegevens worden ingevoerd krijg je precies te zien welke mogelijkheden er voor je auto zijn. Van Premium banden tot Budgetbanden.

Voor een uitleg over bandenmaten kun je naar het blog bericht “Hoe kies ik de juiste band” gaan, waarop alle informatie over bandenmaat, draagvermogen en snelheidscodering staat. Zo kun je geen fouten maken bij het bestellen.

Bandensupermarkt heeft 1.5 miljoen banden op voorraad, zodat je je nieuwe banden binnen 24 tot 48 uur in huis hebt. Bovendien heb je 14 dagen retourrecht. Neem snel een kijkje in de online shop van Bandensupermarkt en kies voor het voordeel en de veiligheid van nieuwe banden voor de winter. Naast het kopen van Winterbanden, kun je  bij Bandensupermarkt ook terecht voor Zomerbanden en AllSeasonbanden. Mocht je bandenmaat of merk van keuze er niet bij staan mail ons dan even. We hebben namelijk toegang tot meer magazijnen dan zichtbaar in de webshop. Via het contactformulier rechtsboven op de website kun je je vraag stellen. Ook kun je met ons chatten, en kunnen we meteen even kijken voor je.

Gratis levering vanaf 1 band, velgen alleen per set van 4 gratis

Veilig betalen ook achteraf is mogelijk via Klarna

Helpdesk met meer dan 20 jaar “banden en velgen-ervaring”

De beste bandenwebshop, eerlijk en betrouwbaar

Wat zegt het Europese Reglement over “Sneeuwbanden”?

Artikel 3.1.5. van richtlijn 92/23 en reglement R30 geven het volgende aan:

“De banden moeten voorzien zijn van de letters M+S als het om een sneeuwband gaat. ”
“Sneeuwband”: banden waarvan het loopvlakprofiel en de structuur vooral bekend staan door een beter rijgedrag, in de modder en op verse of smeltende sneeuw dan met normale wegbanden. Het profiel van het loopvlak van sneeuwbanden wordt in het algemeen gekenmerkt door groeven en/of massieve blokken, met grotere onderlinge tussenruimte dan bij gewone wegbanden.

Specifiek geval winterbanden “M+S”

De maximaal toelaatbare snelheid van winterbanden (M+S) mag, zoals wettelijk is toegestaan, lager zijn dan die van de oorspronkelijke banden. De rijsnelheid moet dan wel worden aangepast aan deze lagere snelheidslimiet.
Een sticker, ter herinnering aan deze lagere snelheidslimiet, dient binnen het gezichtsveld van de bestuurder te worden aangebracht.

Markeringen

3 PMSF ( 3 Peaks Mountain Snow Flake):

De banden die deze markering hebben zijn ontwikkeld voor besneeuwde wegen en leveren prestaties die onderbouwd worden door middel van test*.
*Remefficiëntietest in winterse omstandigheden volgens de methode ETRTO.
(European Tyre and Rim Technical Organisation). https://www.etrto.org.

M+S (Mud and Snow)

Markering die aangeeft dat de band volgens de Europese reglementering een “sneeuw”-band is, maar deze markering is niet gebaseerd op specifieke tests.

Slijtage-indicator 4mm:

Indicator die een profieldiepte van 4 mm aangeeft .

snelheid winterbanden
3PMSF

Voor meer informatie mail naar info@bandensupermarkt.nl

Of bel naar 06 - 38 40 30 38

De waardering van bandensupermarkt.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 62 reviews.