Banden wisselen in het voorjaar

Het is weer de hoogste tijd om je banden te wisselen van winterbanden naar zomerbanden. De zomertijd is weer aangebroken en dan is de tijd van zomerbanden weer aangebroken.

Om de meest optimale grip te hebben moet je je banden aanpassen aan het seizoen. Zomerbanden zijn harder en hebben bij hogere temperaturen betere grip dan winterbanden. Die zijn gemaakt van een zachtere rubbersoort.

Bij de bandenspecialisten en garagebedrijven is het nu topdrukte omdat iedereen zijn banden wil laten wisselen. Plan daarom bijtijds deze wissel om niet te lang op winterbanden door te hoeven rijden. Deze slijten namelijk veel harder in de zomer.

Waarom is er verschil tussen zomer- en winterbanden?

De hardheid van het rubber waarvan de band gemaakt is, dat is het grote verschil. Een winterband is zachter en flexibeler van rubber. Door dit zachte rubber is er meer grip bij lage temperaturen. Rij je door bij hogere temperaturen dan zal de band veel harder slijten, minder grip hebben en meer brandstofverbruik.

Bij zomerbanden is het rubber veel harder van samenstelling. Zou je in de winter doorrijden op zomerbanden dan heb je dezelfde nadelige gevolgen als andersom. Minder precies sturen, langere remweg en hoger brandstofverbruik.

bandenwissel
Continental Premium 6

Waar kan ik deze bandenwissel laten uitvoeren?

Hiervoor zijn een aantal mogelijkheden. Allereerst hebben wij hiervoor onze montagepartners die dit graag voor je regelen. Kijk op onze pagina met “Montagepartners” voor een bedrijf bij jou in de regio.

Verder zijn er nog bandenspecialisten die vaak bij de branchevereniging VACO zijn aangesloten. Ook hier kun je dit laten regelen. Kijk op de website van de “VACO” voor een adres bij jou in de buurt.

Welke zomerband moet ik kiezen?

Dit is afhankelijk van een aantal gegevens. Allereerst wat voor auto rij je? Hoe oud is de auto? Hoeveel kilometers rij je ongeveer per jaar? Dit zijn allemaal zaken die van belang zijn om tot de juiste keuze te komen.

Iemand die weinig rijdt en een oudere auto heeft kan kiezen voor een Quality-merk of een Budget-merk. Als je behoorlijk veel kilometers maakt en je hebt een jongere auto (minder dan 5 jaar) is het slimmer om de Premium-merk te kiezen. Uiteindelijk is het belangrijkste toch de prijs en wat iemand wil/kan besteden.

Daarom is er Bandensupermarkt waar je kunt shoppen tussen alle merken en er zeker een perfecte band voor jou is.

Ga daarom naar onze webshop via de volgende link en je hoeft alleen maar je bandenmaat in te voeren. Wij hebben al een filter op zomerbanden gezet.