Autobanden & Milieu

Autobanden & Milieu

Sinds 1 april 2004 is er Besluit Beheer Autobanden. De uitvoering van dit besluit wordt gedaan door RecyBEM.

Grofweg houdt dit in dat voor iedere nieuwe band die op de markt komt er één oude band moet worden ingezameld. Die inzameling gebeurt in Nederland door erkende inzamelaars die hiervoor gecertificeerd zijn. Die inzamelaars moeten deze banden op een milieuverantwoorde manier verwerken. Hierdoor komen er dus geen oude banden meer in het milieu terecht. Ook het onttrekken van primaire grondstoffen aan de natuur is een stuk minder en ook de uitstoot van CO2 is minder.

RecyBEM is opgericht op initiatief van de bandenleveranciers om uitvoering te geven aan het besluit Bba.

Op deze pagina zal op alle onderwerpen die te maken hebben met milieu, oude banden, zuiniger rijden, verduurzaming etc verder ingegaan.

Logo RecyBem
vlecht oude autobanden

Oude Autobanden en Bandensupermarkt

Wij als Bandensupermarkt vinden het belangrijk dat oude banden op een verantwoorde manier worden ingezameld door bedrijven die hiervoor gecertificeerd zijn.

Bij de fabrikanten en groothandels waarmee wij werken wordt door iedereen een Afvalbeheersbijdrage berekend als wij banden inkopen. Dit bedrag wordt door ons ook weer doorberekend aan onze klanten. Hierdoor hoef je als koper bij Bandensupermarkt geen afvoer meer te betalen als je banden gemonteerd worden. Dit heb je al gedaan bij de aankoop. Als een monterende partij dus geld vraagt voor de afvoer kun je aangeven dat je bij een bedrijf gekocht waar de Afvalbeheersbijdrage keurig is voldaan.

Ook het bedrag wat berekend wordt, €1.50 excl. BTW of €1.82 incl. BTW, rekenen we één op één door. Dus we maken hier geen marge op zoals sommige bedrijven ook doen.

Dus door je autobanden bij Bandensupermarkt te kopen weet je zeker dat het milieu niet extra belast wordt door oude banden.