Hankook Ventus S1 evo 3

Hankook Ventus S1 Evo 3

Hankook Ventus S1 Evo 3 deze banden zijn gemonteerd op het nieuwe Campagnevoertuig van “Tune it Safe”, een BMW 850i xDrive Coupé.

Dit voertuig is ontworpen als politiewagen en is uitgerust met de i*cept evo 3 banden van Hankook tijdens de winterperiode, en vanaf de lente worden er Ventus S1 evo 3 zomerbanden gemonteerd. In 2019 was het Campagnevoertuig nog een BMW i8, maar komend jaar dus de BMW 850i xDrive Coupé. Deze wagen is niet op de Essen Motor Show te zien maar zal bij BMW-Welt in München te zien zijn.

Hankook Ventus S1 Evo 3

München 18 december 2020

Nu het dicht bij Kerstmis is zal het volgende paradepaardje van de “TUNE IT! SAFE!” campagne het nieuwe jaar in gaan met steun van het Federale Ministerie van Transport en Digitale Infrastructuur (BMVI). Premium bandenmaker Hankook is sinds het begin de officiële partner en oprichtend lid van het initiatief voor veilige en legale tuning. Banden spelen een belangrijke rol als het om veiligheid op de weg gaat en daarom zal vanaf de lente van 2021 de “TUNE IT! SAFE!” BMW 850i xDrive Coupé uitgerust zijn met de UHP Ventus S1 evo 3 banden in de maten 255/30 ZR21 (VA) en 295/25 ZR21 (HA). Tijdens het koude seizoen zullen de i*cept evo 3 winterbanden in 245/35R20 W (VA) en 275/30R20 V (HA) geplaatst worden. Dit jaar zal het voertuig onthuld worden tijdens de voertuigsponsor in BMW Welt in München, omdat de Essen Motor Show niet kon doorgaan.

‘Het is vooral jammer dat we het nieuwe en als altijd spectaculaire campagnevoertuig van “TUNE IT!  SAFE!” 2021 tijdens de Essen Motor Show niet aan een live publiek hebben kunnen presenteren. Dit is de eerste keer in de geschiedenis dat het moest worden afgelast. Maar tegelijkertijd zijn we heel blij dat we de kans hebben de 850i xDrive Police BMW in BMW Welt in München te presenteren,” zegt Roland Hehner, hoofd van Product en Tuning van Hankook Tire Duitsland.

Hankook Ventus S1 Evo 3

AC Schnitzer

Het is niet alleen de esthetiek van de politiesportwagen die indrukwekkend is. De auto is geoptimaliseerd voor de tuninggemeenschap door AC Schnitzer. Een aantal van zijn kenmerken bestaan uit een aerodynamisch pakket, een geluiddemper en een set met verlaagde suspensieveren op bijpassende Hankook-banden. Het getunede voertuig scoort ook hoog op prestaties. Met zijn V8 Biturbo-motor, bereikt het voertuig 620 pk in 3,8 seconden van 0 tot 100 km/h en een topsnelheid van 250 km/h.

De band staat altijd bovenaan de ranglijst van de tuningmaatregelen en dat is de reden dat Hankook als bandenfabrikant speciaal betrokken is bij de “TUNE IT!  SAFE!” campagne sinds het begin. De Ventus S1 evo 3 bereikte onmiddellijk een toppositie tussen 53 merken in de Auto Bild 2019 zomerbandentest. Net als zijn voorgangers biedt het een zeer veilige en sportieve maar ook comfortabele rijervaring op zowel nat als droog wegdek. Daarom maakte de nieuwe Ventus S1 evo 3 over de gehele linie indruk in de test en kreeg de onderscheiding “Voorbeeldig”. De “TUNE IT!  SAFE!” voertuigen van vorig jaar, zowel de BMW i8 (2019) als de ABT Sportsline RS4-R (2020), konden rekenen op de kwaliteit van deze band.

De recent gelanceerde Winter i*cept evo 3 ontving de topscore “Voorbeeldig” twee keer in onafhankelijke bandentesten door het toonaangevende autotijdschrift van Europa Auto Bild en zijn zusterpublicatie Auto Bild sportscars. Voor de eerste keer kozen de ontwikkelingsingenieurs voor een profielpatroon in de draairichting op de nieuwe winterbanden, hun paradepaardje. Dit zorgt niet alleen voor uitstekende grip op sneeuw, maar helpt onder andere ook effectief het risico op aquaplaning tegen te gaan.