Hankook en Audi

Hankook UHP zomer- en winterbanden op Audi RS Q8 af fabriek

Hankook en Audi

De Audi RS Q8 gaat af fabriek uitgerust worden met premiumbanden van Hankook. Deze 600 PK sterke sportauto zal net als de Audi Q8 en Audi SQ8 de productiebanden afkomen met UHP-banden van Hankook. De zomerband is de Ventus S1 evo 3 SUV in 22 inch. De winterband kan 22 of 23 inch zijn en is de i*cept evo 2 SUV.

Audi RS Q8

Premium autobanden

De Q-serie van de Duitse autofabrikant wordt gekenmerkt door vooruitstrevend design en baanbrekende technologie. De Audi Sportauto demonstreert de sportieve mogelijkheden van deze serie door het 411 kW vermogen, een acceleratie van 0 tot 100 km/h in 3,8 seconden en een koppel van 800 newtonmeter. De prestaties van de Audi RS Q8 met zijn vierwielaandrijving en RS-specifieke details is direct duidelijk. Deze sportieve eigenschappen worden versterkt door de Hankook eerste montage banden, de Ventus S1 evo 3 SUV in 295/40 ZR22 112Y XL AO. Om veilig rijden in het koude seizoen te garanderen kunnen Audi-klanten de winterbanden bestellen, de i*cept evo 2, in de maat 275/40 R22 107V XL AO (geschikt voor sneeuwkettingen) of naar keuze de 295/35 R23 108W XL AO.

Traditie

Hankook heeft al een lange traditie opgebouwd als eerste montage leverancier voor Audi. Vooral de RS-modellen worden al lang geleverd met Hankook-banden. Het is natuurlijk altijd een grote eer voor de ontwikkelingenieurs wanneer de Hankook zomer- en winterbanden ook op topmodellen gebruikt worden.

Audi RS Q8 & Hankook
Audi RS Q8 & Hankook
Audi RS Q8 & Hankook

Design van de band

Het design van de band voor een zeer sportief voertuig zoals de Audi RS Q8 stelt hoge eisen. Net als met de andere grote modellen in de Q-serie, is over het algemeen een hoger laadvermogen van toepassing, wat bij hoge snelheden gegarandeerd moet zijn. Dat was waarom veerkracht van de constructie van de band heel belangrijk was. We hebben ook speciale aandacht besteed aan de prestaties van onze banden onder zowel natte als droge omstandigheden.

Ventus S1 evo 3 SUV

De Ventus S1 evo 3 SUV heeft in belangrijke mate toegenomen stevigheid in de zijwand in vergelijking met standaardproducten als gevolg van ‘kraalpakking’ Dit is het gebruik van een speciaal nylon materiaal in de zijwand. Hiernaast verminderen het dubbellaagse karkas en het gebruik van speciaal aramidecomposietmateriaal het ongewenst uitzetten van de omtrek bij rollen bij hoge snelheden met meer dan 60 procent vergeleken met eerder gebruikte materialen. De banden hebben daardoor een zeer hoge rijstabiliteit en stuurprecisie. Ook is de duurzaamheid toegenomen als gevolg van lagere warmteontwikkeling. De sportieve en dynamische prestaties op zowel droog als nat wegdek zijn nog verder verbeterd door een nieuwe profielsamenstelling waarbij gebruik wordt gemaakt van high-performance natuurlijke harsen. Als gevolg daarvan bereikt de Ventus S1 evo 3 SUV een consistent hoog prestatieniveau over een breed scala aan temperaturen en omstandigheden. De prijswinnende Hankook Winter i*cept evo 2 met asymmetrisch profiel wordt geleverd als optionele winterband voor de Audi RS Q8. De buitenkant van het profiel met zijn brede brokprofielpatroon zorgt voor verbeterd rijgedrag en precieze zijwaartse stabiliteit. Dit is vooral bij droge omstandigheden, terwijl de binnenkant van het profiel met een verhoogd aantal profielblokhoeken en profielgroeven zorgt voor uitstekend remmen. Ook een goede tractie op besneeuwde en natte wegen en wegen met smeltende sneeuw.