Milieuvriendelijker rubber uit paardenbloemen

Bandenmerk Continental is opzoek naar een nieuwe grondstof voor het maken van rubber. Voor nu komt grondstof van rubber vooral uit rubberplanten uit de Tropen, maar er wordt gezocht naar een betrouwbaarder en milieuvriendelijker alternatief. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de paardenbloem een prima vervanger kan zijn voor de rubberplanten.

Onderzoekscentrum

Hiervoor is een nieuw onderzoekscentrum geopend met de naam “Taraxagum Lab Anklam”. Taraxagum is de biologische naam voor de Russische paardenbloem. Dit onderzoekscentrum is gevestigd in Duitsland en heeft een oppervlak van 30.000 m2. Als dit onderzoek een positief resultaat heeft moet de bandenindustrie binnen 10 jaar deze grondstoffen voor de serieproductie kunnen gaan gebruiken. Continental is het eerste bandenmerk dat serieus nadenkt over deze specifieke alternatieve productie van de autoband.

Onderzoek door Continental

De bandendivisie van Continental is volgens Nikolai Setzer (hoofd bandendivisie) de eerste bandenfabrikant wereldwijd die zo groot investeert in onderzoek naar rubber uit paardenbloemen. Volgens Setzer zijn de Russische paardenbloemen een belangrijk alternatief voor natuurlijk rubber waarmee voldaan kan worden aan de groeiende vraag naar milieuvriendelijke en betrouwbare banden.

Leverancier Bandensupermarkt

Mocht het onderzoek een positief resultaat hebben en mochten de banden door Continental geleverd worden, dan zal de Bandensupermarkt ze gaan verkopen. Wilt u nu al weten hoe de Bandensupermarkt zich inzet voor een beter milieu? Neem dan vrijblijvend contact op.