Michelin Alpin 6, winterband voor personenwagens, SUV’s en 4×4-voertuigen

Waarom de Michelin Alpin 6 kopen?

Deze band heeft uitstekende veiligheid en trekkracht onder winterse omstandigheden, op nat wegdek en sneeuw. 6% meer trekkracht op nat wegdek en 8% op besneeuwd wegdek ten opzichte van de Michelin Alpin 5.

Deze banden zijn ontwikkeld met de nieuwste generatie rubbersamenstelling die zorgt voor veel grip bij lage temperaturen.

Deze band maakt ook gebruik van Michelin EverGrip technologie. Hierbij worden de groeven breder en komen meer op als de band slijt.

Michelin Alpin-6
Latitude Alpin LA2

Michelin Latitude Alpin LA2

Deze band is ontwikkeld voor SUV en 4×4-voertuigen. Met deze banden rij je veilig en kom je nooit meer vast te zitten, onder alle weersomstandigheden. Volgens testen van AutoZeitung is de band nummer 1 in remmen en weggedrag in de sneeuw. Speciaal ontworpen voor de krachtigste SUV’s.

Grotere trekkracht winterband

De band heeft een loopvlak met een groter aantal profielblokken en lamellen. Het voordeel hiervan is dat er grotere trekkracht en remkracht is op besneeuwde en beijzelde ondergrond.

StabiliGrip

Dit zijn de diepe lamellen in drie richtingen, met variabele hoeken voor: meer tripkanten voor meer tractie, breken van de waterfilm om zo op droge weg te komen, en een verhoogde stijfheid van de profielblokken. Voordelen zijn betere grip en rijprecisie.

Helio Compound 3G

Deze derde generatie HelioCompound rubbersamenstelling heeft een nieuwe formule op silicabasis met zonnebloemolie. Dit geeft betere grip bij lage temperaturen.

Michelin Agilis Alpin

Deze banden zijn voor bestelwagens ontworpen. Ze hebben net als de zomerbanden een lange levensduur en zijn zuinig in het gebruik.

Volgens testen maken deze banden 20% meer kilometers. Ze zijn heel robuust, en worden aanbevolen door de belangrijkste Europese bestelwagenfabrikanten.

De banden hebben een origineel profiel, met open schouders en versprongen profielblokken. Dit is een techniek wat ook bij 4×4-voertuigen wordt toegepast. Dit geeft een betere trekkracht in de sneeuw.

Profiel Agilis Alpin