Michelin Agilis 3, de nieuwe Bestelwagen Zomerband

Agilis 3

De Agilis 3, dé nieuwe zomerband voor bestelwagens, gepresenteerd op de Solutrans Show in november 2019. Dit volgt een jaar na de introductie van de Agilis CrossClimate, de allseasonband voor bestelwagens.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je bellen met de afdeling verkoop op 085-020 1856, het contactformulier bovenaan de website gebruiken, of chatten met ons.

Michelin-Agilis3

Waarom deze band?

Michelin blijft natuurlijk continu proberen haar producten te verbeteren en dan met name de veiligheid. Dat is gelukt met de Michelin Agilis 3.

Deze band scoort extra goed op nat wegdek, en is dus extra veilig in regenweer. Daarnaast is er ook gekeken naar brandstofbesparing. Ook dit is weer een stuk beter. Michelin zet in op een duurzame prestatie waarbij reductie van CO2-emissie belangrijk is en een lange levensduur.

Verschillende technologieën

Voor het eerst is er gebruik gemaakt van technologie die bij bedrijfswagenbanden is gebruikt. Die wordt nu ook toegepast op bestelwagens. Er is een rubber compound gebruikt die het vasthouden van steentjes tegengaat. De zijwandbescherming die bij de Agilis CrossClimate is gebruikt is nu overgenomen en toegepast op deze Agilis 3. De zijwandbescherming bestaat uit verschillende schildjes die bovenop de zijwand zijn aangebracht en beschadigingen tegen gaan.

De band wordt leverbaar in 36 maten en hiermee kan 75% van de totale markt afgedekt worden. In april 2020 komen de eerste 12 maten de rest volgt in juli/augustus 2020.