ADAC Winterbandentest 2020

Winterbanden 205/55R16

Er zijn weer 15 winterbanden getest door de ADAC, in de ADAC Winterbandentest 2020. Resultaat is dat er vijf banden als “goed” uit de test komen, zeven banden zijn “bevredigend”, één is “voldoende” en twee zijn er “slecht”. De banden zijn getest op een VW Golf.

De vijf winterbanden met een goede score hadden tussen de 2.0 en 2.4 gescoord.
Het zijn de volgende banden:
Bridgestone Blizzak LM005 (2.0)
Michelin Alpin 6 (2.1)
Dunlop Winter Sport 5 (2.2)
Hankook i*cept RS2 (2.2)
Maxxis Premitra Snow (2.4)

Onze keuzehulp om de juiste banden te bestellen kun je hier lezen.

Tweede webshop

Kijk ook eens op onze andere webshop de AutoMaterialenSupermarkt. Dit is een webshop met auto-onderdelen en accessoires, maar ook heel banden en velgen die uit een ander magazijn komen. Vandaar een andere beschikbaarheid en ook de prijzen kunnen afwijken.

Wielen wissel VW Golf

De winterbanden met goede score

Nummer is deze keer Bridgestone met de Blizzak LM005. Vooral op nat wegdek en droog wegdek is deze band overtuigend. De band heeft wel een iets hogere slijtage als de anderen, dus voor mensen die veel kilometers rijden iets om op te letten.

De Michelin heeft ietsje minder prestaties op nat wegdek, maar de slijtvastheid is daarentegen stukken beter. De Dunlop en Hankook presteren op droog wegdek iets minder maar toch nog genoeg om goed te scoren.

Als laatste de Maxxis, een band uit het iets goedkopere segment, scoort toch goed over de hele lijn. Met name de prestaties op sneeuw en en slijtvastheid ware iets minder dan de rest.

Lees de complete uitslag op de website van ADAC via de volgende link: 205/55R16 Winterbanden

Winterbanden 235/55R17

In deze maat zijn 13 banden getest, waarbij er maar één de score “goed” heeft gehaald. Dit is de Michelin Pilot Alpin 5.

Hierna volgen 11 banden de score “bevredigend” halen en één is “voldoende”.

De scores zijn hieronder per band weergegeven.
Michelin Pilot Alpin 5 (2.1)
ESA+ Tecar Supergrip (2.7)
Goodyear UltraGrip Performance+ (2.7)
Dunlop Winter Sport 5 SUV (2.8)
Vredestein Wintrac Pro (2.8)
Nokian WR Snowproof (2.9)
Bridgestone Blizzak LM005 (3.0)
Kleber Krisalp HP3 (3.0)
Pirelli SottoZero 3 (3.0)
Cooper Discoverer Winter (3.1)
Fulda Kristall Control SUV (3.1)
Continental Winter Contact TS850P (3.4)
Semperit Speed-Grip 3 (3.9)

Hoe jouw juiste banden te bestellen kun je hier lezen.

Tweede webshop

Kijk ook eens op onze andere webshop de AutoMaterialenSupermarkt. Dit is een webshop met auto-onderdelen en accessoires, maar ook heel banden en velgen die uit een ander magazijn komen. Vandaar een andere beschikbaarheid en ook de prijzen kunnen afwijken.

Winterbandentest 2020
Ford Kuga zomer/winter

De winnaar

De Michelin Pilot Alpin 5 scoort bij alle hoofdcriteria een “goed”. Zeer goede stuurprecisie en overtuigend bij moeilijke situaties. Ook in sneeuw heeft deze band de beste resultaten. Qua prijs is de band wel iets aan de hoge kant.

Drie verschillende groepen

Er komen onder de winnaar drie groepen . De eerste groep is met Goodyear, Kleber en Bridgestone scoren punten behalve bij rijden op droog wegdek.

In de tweede groep zijn de Dunlop en Vredestein aanwezig. De beide banden scoren goed op droog wegdek, op natte wegen en ijs ook goed, maar op sneeuw is het wat minder.

De overig banden zijn in groep drie aanwezig. Deze banden voldoen nog goed voor mensen die weinig kilometers rijden. Maar het is goed om te weten dat bij alle modellen men ergens inlevert op hoofdcriteria.

Lees de complete uitslag op de website van ADAC via de volgende link: 235/55R17 Winterbanden