Hoeveel Nederlanders wisselen autobanden in de winter?

Gedurende de koude wintermaanden is het belangrijk om uw autobanden te wisselen. Zeker bij een strenge winter is het aan te raden om uw zomerbanden te verwisselen voor winterbanden. Mocht de winter erg streng zijn en er veel sneeuw op de weg liggen is zelfs het vervangen van all-seasonbanden naar winterbanden zeer aan te bevelen. Toch is deze oproep in Nederland vaak voor dovemansoren bestemd.

Wisselen winterbanden

Bandenfabrikant Bridgestone heeft onlangs onderzoek gedaan naar het wisselen van autobanden in de winter. Het resultaat is schokkend. Slechts 42% van de Nederlanders wisselt de zomerse autobanden voor de winterbanden.De meeste Nederlanders vinden het niet nodig om in de winter hun auto uit te rusten met winterbanden. Reden hiervoor is dat het klimaat in Nederland slechts enkele dagen winters weer is en men korte afstanden rijdt. Voor 42% is dit reden om niet te wisselen van zomer- naar winterbanden. Wel blijkt dat 25% van alle ondervraagden inmiddels op All Seasonbanden rijdt. Hierdoor is het niet meer nodig om te wisselen tussen zomer- en winterbanden.

Noodzaak van winterbanden

De reden om banden te wisselen is simpel: het is nou eenmaal een stuk veiliger. Daarnaast bleek uit het onderzoek dat 20% van de ondervraagden ook het gevoel hadden dat de winterbanden langer meegingen als de winterbanden op tijd gewisseld werden. Slechts een klein groepje (12%) verwisselde zijn of haar autobanden als ze op wintersport gaan en winterbanden verplicht zijn.

De mensen die hun banden wisselen vinden de winterbanden veiliger dan All Seasonbanden. 20% denkt dat de banden langer meegaan als ze op tijd worden gewisseld. 12% wisselt alleen omdat ze met de auto op vakantie gaan naar wintersportlanden en het daar verplicht is.

Heeft u nog vragen over de verschillende bandensoorten? Neem dan gerust contact met ons op!