Wat zijn All-Seasonbanden en wat zijn de voordelen?

All Seasonbanden of vierseizoenenbanden zijn een compromis van een zomerband en een winterband. Het is een alternatief voor beide soorten als men niet wil wisselen ieder seizoen.

Het is een goed alternatief voor mensen die weinig of niet naar het buitenland gaan. Ook mensen die niet veel kilometers maken en toch ieder seizoen veilig willen rijden in Nederland.
Zeker met het Nederlandse weer is dit een geschikte band omdat hier niet extreem veel en langdurig sprake is van winterweer.

Wanneer gebruik je All Seasonbanden?

Vierseizoenenbanden zijn uitermate geschikt als je niet veel kilometers maakt (<10.000 km per jaar). Ook als je geen zin hebt om tweemaal per jaar de banden te wisselen is dit een goed alternatief.Bedenk wel dat het nooit een zomer- en of een winterband kan vervangen. De All Seasonband heeft een zachtere rubbersamenstelling dan een zomerband en in vergelijking met een winterband is deze weer harder.

Wanneer is de All Seasonband geldig als winterband?

De vierseizoenenband is ook geschikt en goedgekeurd als winterband als het sneeuwvloksymbool (3PMSF-symbool) op de zijkant van de band staat. De nieuwere All Seasonbanden hebben dit symbool.

Welke merken hebben All seasonbanden?

Steeds meer bandenmerken maken naast zomer- en winterbanden ook All Seasonbanden. In onze webshop staan alle vierseizoenenbanden in een aparte categorie. Merken zoals Michelin, Vredestein, Hankook, Atlas en vele anderen zijn bij ons uit voorraad leverbaar.