Wintrac Pro winterband van Vredestein

Voorbeeldig

Ook in de dikkere maten doet Vredestein het goed met winterbanden Wintrac Pro. Auto Bild Sportscar heeft een test gedaan met bandenmaat 255/35R19 waarbij 10 verschillende banden zijn gekozen.

Er werd op 14 verschillende onderdelen getest in de categorieën sneeuw, nat en droog. Deze Wintrac Pro presteerde goed op gebied van rijgedrag en rijsnelheid op natte ondergronden en aquaplaning. De mensen die de tests deden waren zeer onder de indruk van de uitstekende prestaties op besneeuwde en natte wegen. Ook de veiligheid bij aquaplaning was zeer goed. Ook op droog wegdek scoort deze band goed met korte remweg en stabiel rijgedrag.

Ze deden de uitspraak “evenwichtige prestaties op het hoogste niveau”. De complete test is terug te vinden in het novembernummer van Auto Bild Sportscar. Door zustertijdschrift Auto Bild haalde de band ook de top zes van 53 verschillende banden.

auto bild 11/2019
vredestein wintrac-pro-tyre

Wintrac Pro

Deze band is in 2018 tijdens de The Tire-beurs in Köln geïntroduceerd als winterband voor krachtige auto’s zoals BMW 5-serie, Alfa Romeo Stelvio of de Volvo XC90. Deze band scoort zeer goed bij de bandenmaten van 17 inch en groter.

Uitstekende grip in bochten

Korte remweg op nat wegdek

Zeer goed beheersbaar zelfs bij hoge snelheden

Profiel met slimme lamellen en groefrichtingen