Uniroyal Rainsport 5 de nieuwste zomerband

Rainsport 5

In de reeks zomerbanden die Uniroyal op de markt heeft gebracht is dit de laatste nieuwe, Rainsport 5. Dit is een zomerband die als kenmerk heeft dat de prestaties op nat wegdek bijzonder goed zijn.

Verder is de stuurcontrole verder verbeterd ten opzichte van zijn voorganger de Rainsport 3. Ook het de levensduur van de band is weer verder verbeterd.

Uniroyal Rainsport 5

Kenmerken Rainsport 5

Het belangrijkste kenmerk van de Rainsport 5 is net als zijn voorgangers het rijden in natte weersomstandigheden. Uniroyal is van oudsher de “regenband”ofwel “raintyre”.

Deze band is weer verder door ontwikkeld op dit gebied, mede door de Shark Skin Technology. Dit is ook te zien in het profiel waar de afbeelding van een haai staat afgebeeld. Mede door de brede groeven in het loopvlak is het risico op aquaplaning sterk vermindert.

De grip op nat wegdek is verbeterd door Aqua-Twist lamellen. Die kanaliseren de waterafvoer uit de band.

technical-highlights-1-wet-performance-picture

Lange levensduur Rainsport 5

Door het toepassen van een ander loopvlak is de levensduur van deze nieuwe band behoorlijk toegenomen.

Het nieuwe loopvlak geeft minder wrijving en de schouders van de band zijn weer stugger. Hierdoor is de slijtage veel gelijkmatiger. Ook het geluid dat de band is mede hierdoor weer beter geworden.

Stuurprecisie en controle

Doordat de basis van de band stugger is, mede door de brede middenribben en verstevigde schouder, is deze band zeer stabiel bij het nemen van bochten. Ook het gevoel bij het sturen geeft extra rijplezier onder alle weersomstandigheden. Zowel op droog als nat wegdek.

Via de volgende link filter je snel naar alle Rainsport 5 die op voorraad zijn