Zin of onzin van winterbanden

Zomer-, Winter- en AllSeasonbanden

Het Britse blad TyreReviews heeft een test gedaan van banden voor alle seizoenen. Dus zomer-, winter- en allseasonbanden zijn in de test opgenomen.

Door brancheorganisatie VACO is hier op gereageerd. De VACO kan zich niet vinden over de uitslagen en berichtgeving.

Enkele banden zijn getest bij verschillende temperaturen en ook op verschillende ondergronden. Door deze beperkte test vindt de VACO dat er geen algemene uitspraken gedaan kunnen worden over de prestaties van deze banden. Ze gaven wel toe dat de temperatuur om te wisselen 7° of lager is.

winterbandentest

AD-berichten over winterbanden

Het Algemeen Dagblad heeft een bericht geplaatst op de website met de titel dat winterbanden geen nut zouden hebben. Dit is naar aanleiding van bovengenoemde bandentest van TyreReviews.

Ook heeft het AD op 9 december een artikel geplaatst over “Winterbanden, geldklopperij of noodzaak?

VACO’s advies

VACO adviseert allseason-banden voor automobilisten die relatief weinig kilometers rijden, inde winter minder afhankelijk zijn van het gebruik van een auto en niet willen wisselen ieder half jaar.

Voor automobilisten die maximale veiligheid prefereren en comfort zijn winterbanden de beste keuze. Zeker bij temperaturen onder het vriespunt, omstandigheden die in deze test niet zijn meegenomen. In de zomer blijven zomerbanden de beste keuze, vooral omdat allseason-banden in de zomer niet altijd optimaal presteren.

Wij als Bandensupermarkt kunnen ons hier volledig in vinden en sluiten aan bij het oordeel van de VACO. Mede omdat wij zelf al jaren terug mee gedaan hebben met het testen van winterbanden. Lees hier meer over in ons bericht “Gislaved winterbanden testen in Zweden“.