Pirelli Noise Cancelling System, comfortabel autorijden

Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over ontwikkelingen vanuit de verschillende bandenmerken. Zo ook over het PNCS van Pirelli banden.

Wat is PNCS van Pirelli?

Deze technologie verbetert het geluidscomfort binnenin de auto. De Cavity Noise is één van de oorzaken van geluidsoverlast in het voertuig. Cavity Noise wordt veroorzaakt door trillingen in de structuur van de band en door vervormingen tijdens het rijden.

Hoe werkt dit PNCS?

Binnen in de band wordt op de “liner” met speciale lijm een geluidsabsorberend sponsachtig materiaal aangebracht.

Afhankelijk van de gereden snelheid kan dit systeem een verlaging van 2-3 dB(A) teweeg brengen. Dit komt doordat trillingen niet meer doorkomen in het interieur van de auto.

PNCS
PNCS_focus

Hoe gebruik je banden met PNCS?

Het sponsachtig materiaal aan de binnenzijde van de band mag niet in contact komen met water of andere vloeistoffen. De banden zijn nieuw dan ook aan de binnenzijde afgedekt met folie zodat het niet nat kan worden. Deze folie mag pas net voor montage verwijdert worden.

Als je banden hebt met PNCS en ze zijn aan vervanging toe, is het advies van Bandensupermarkt om opnieuw Pirelli banden te kopen met PNCS. Dit geeft de garantie dat de geluidskwaliteit niet achteruit gaat. Bij andere banden is dit gevolg wel aanwezig en zal dus het comfort bij het autorijden afnemen.

Kun je banden met PNCS repareren?

Banden met PNCS kunnen net als gewone banden gerepareerd worden. op de plek waar het gat is ontstaan moet het sponsachtige materiaal verwijderd worden. Dit moet tot aan de butyllaag. Hier kan dan een pleister aangebracht worden. Dit gaat niet ten koste van de geluidskwaliteit van de banden.

Reparatie kan alleen door een gespecialiseerd bandenbedrijf uitgevoerd worden.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel over PNCS van Pirelli vragen hebben, neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord met een advies afgestemd op uw situatie.