Nieuwe Compound speciaal voor Grand Prix van Zantvoort

Pirelli komt met “Zandvoort”-banden

Pirelli komt met “Zandvoort”-banden en is begonnen met het testen van een nieuwe compound speciaal voor de Grand Prix van Zandvoort de eerste paar dagen van mei 2020. Van 1 t/m 3 mei wordt de Heineken Dutch Grand Prix gehouden op het compleet vernieuwde circuit in Zandvoort.

Er zijn twee vernieuwde bochten op het circuit namelijk de Hugenholtzbocht en de Arie Luyendijkbocht. Bij deze bochten is de hellinghoek aangepast naar een hoek van 32°. Hierdoor zijn er hogere snelheden in deze bochten mogelijk.

Slijten en grip

Door deze nieuwe bochten op het circuit van Zandvoort zullen de banden meer belast worden. Om deze nieuwe bochten de baas te kunnen is Pirelli begonnen met de ontwikkeling van nieuwe banden speciaal voor deze bochten. Tijdens de wintertest in Barcelona zullen de nieuwe banden volop getest worden.

Als alle informatie en analyses van de bochten en het asfalt klaar zijn, dan kan Pirelli de definitieve keuze maken welke banden er gebruikt gaan worden.

Compounds

Pirelli gebruikt verschillende compounds aangeduid met C1 t/m C5. Tussen deze vijf zit een tijdverschil van 0.6 tot 1 seconde.

  • C1 naar C2: 0.8 tot 1.0 seconden
  • C2 naar C3: 0.7 seconden
  • C3 naar C4: 0.6 seconden
  • C4 naar C5: 0.6 seconden

Per raceweekend zal Pirelli drie compounds aanwijzen die dan gebruikt mogen worden. Nu is er voor Zandvoort een nieuwe C2 versie gemaakt. De drie banden die Pirelli kiest zullen als hard, medium en zacht genoemd worden. Ze krijgen een kleur waarmee ze herkenbaar worden. De hardste band krijgt een witte streep, de medium een gele streep en de zachtste een rode streep.

Wil je meer informatie over Pirelli banden neem dan contact met ons, de Pirelli Specialisten, op. Dit kan via de telefoon 085-020 1856, via email naar info@bandensupermarkt.nl, en natuurlijk direct via de chatfunctie op onze website.

Pirelli F1 banden