Pirelli en Autosport

Pirelli en Autosport

Pirelli is al heel lang actief in vele takken van de autosport. Op dit moment is de bekendste natuurlijk de Formule 1, maar naast deze sport is Pirelli actief in ongeveer 230 andere kampioenschappen.

Hieronder zal een weergave zijn van de een aantal bekende en minder bekende sportactiviteiten. Ook zal er een link zijn naar de diverse eigen websites waar nog meer informatie over de betreffende sport is te lezen.

Pirelli Specialisten

Al jaren zijn wij erg actief met dit topmerk en daarom mogen we ons inmiddels ook wel Pirelli Specialisten noemen. Van dit kwalitatief zeer goede merk hebben wij altijd vele maten op voorraad en ook nog voor scherpe prijzen. Zelfs Max Verstappen heeft inmiddels goede ervaringen met de banden van dit merk. Kijk hiervoor ook eens naar het bericht over Pirelli en Zandvoort via de volgende link: Pirelli en Zantvoort

Formule 2

Formule 2

Sinds 2011 is Pirelli exclusief leverancier van banden aan deze sport. De Formule 2 is opgericht in 2005 om jonge coureurs voor te bereiden om de het hoogste niveau in de autosport te bereiken.

Pirelli heeft 4 slicks voor deze Formule 2: P-Zero Orange hard, P-Zero White medium, P-Zero Yellow soft en P-Zero Red supersoft.

De banden voor de Formule 2 zijn ontworpen om veelzijdig te zijn. Ze passen zich aan naar verschillende temperaturen, topsnelheden, en downforce niveau’s.

Formule 3

Formule 3

Deze serie is begonnen in 2010 en Pirelli heeft de Formule 3 altijd ondersteund. Formule 3 is gestart om talent te zoeken voor de Formule 2 klasse die hiernaast is beschreven.

De klasses lijken erg veel op elkaar omdat ze het zelfde chassis, motor en bandenleverancier gebruiken. Voor deze groep levert Pirelli een P-Zero Slick Tyre (hard, medium en soft). Naast deze is er ook nog een nat weer band voor regenachtig weer.

Ook deze banden kunnen afwisselende temperaturen aan, hoge topsnelheden en ook downforce. Ze zijn dus geschikt voor moeilijke race condities.

GT

GT

In de lange historie is Pirelli al aanwezig in de GT-klasse. Ze hebben dan ook zeer veel overwinningen in deze klasse kunnen behalen.

Voor deze GT-klasse zijn de volgende banden beschikbaar, te weten P-Zero DH slicks en WH regenbanden in verschillende 18 inch maten die het best passen onder de diverse auto’s.

De nieuwe banden zijn ontworpen door gebruik te maken van geavanceerde technologische oplossingen. Hierdoor komen de auto’s en banden steeds meer in de buurt van auto’s zoals ze in de showroom te zien zijn.

Pirelli Rally

Rally

In de rallywereld speelt Pirelli al heel lang een hoofdrol als enige leverancier. Sinds 1973 is Pirelli als betrokken in de rallysport.

Tot aan 2010 heeft Pirelli 25 kampioenstitels behaald.

Van 2008 tot 2010 was het merk de officiële bandenleverancier. In 2011 en 2012 was Pirelli exclusief bandenleverancier voor de WRC Academy.

Op nationaal niveau is Pirelli leverancier voor honderden rijders voor rally’s in het thuisland.

Ferrari Challenge

Ferrari Challenge

Samen met Ferrari heeft Pirelli al jarenlang een partnership. Deze gaat als terug tot aan de start van deze challenge in 1993 met speciale 348’s.

Sindsdien is Pirelli altijd de exclusieve leverancier van deze serie geweest. Het merk garandeert zijn competenties en professionaliteit aan Ferrari, de coureurs en de teams.

Voor de F488 Challenge is een slick en een regenband ontwikkeld in de maten 275/675-19 voorband en 315/705-19 achterband.

Lamborgini Supertrofeo

Lamborgini Supertrofee

In 2009 is Pirelli een samenwerking aangegaan met Lamborgini voor haar wegmodellen. Lamborgini startte toen met een race voor professionele coureurs de Lamborgini Super Trofeo.

Later in 2012 kwam er ook in Azië eenzelfde serie en in 2013 ook nog in Amerika.

Alle series hebben hetzelfde format namelijk twee vrije trainingen van één uur, twee kwalificatiesessies van twintig minuten en twee races van 50 minuten met rollende start. De banden die gebruikt worden zijn voorbanden 305/645-18 en achterbanden 315/680-18.