Pirelli geeft nieuwe omzet-verwachting af

Corona & Pirelli

Pirelli komt als één van de eerste met nieuwe cijfers over de te verwachten winst en omzet als gevolg van het Coronavirus.

Voor het lopende jaar 2020 is de verwachting dat de verkoop van autobanden met 18 tot 20 % zal dalen. Dit is door Pirelli bekend gemaakt voorafgaand aan de publicatie van het resultaat later dit kwartaal.

logo-pirelli

Structuur van de financiën

Bij de verkoop van Premium banden zoals Pirelli, Michelin, Continental en Bridgestone is de verwachting dat de afzet zal krimpen met 14%. De andere bandensegmenten zullen een hogere krimp laten zien naar verwachting is dit 26%.

Pirelli maakt als eerste maatregelen bekend om dit tegen te gaan. Als eerste zijn er behoorlijke kostenbesparingen, zoals minder investeringen om hiermee de winstgevendheid te verbeteren. Ook de cashflow profiteert hiervan.

Verder is de Raad van Bestuur aangepast en zijn de vergoedingen een stuk lager. Ook wordt er geen dividend over 2019 uitbetaald en de doelstelling voor 2020 zal opnieuw worden vastgesteld.

Cijfers over 2020

De omzet zal naar verwachting uitkomen tussen de 4.3 en 4.4 miljard euro. Voor de Coronacrisis was de doelstelling/verwachting 5.4 miljard euro.

Het bedrijfsresultaat zal ongeveer 15% lager uitvallen, de nettowinst kan uitkomen op min 3.3 miljard euro. Al met al behoorlijk mindere cijfers dan verwacht.