Nieuwe Vredestein Quatrac AllSeasonband

Nieuw Vredestein Quatrac

Vredestein heeft een nieuwe AllSeasonband toegevoegd aan haar programma vierseizoenenbanden. Deze band komt op de markt vanaf september 2020. In totaal komen er 39 maten beschikbaar in 15 inch  en 16 inch. Voor 2021 worden er nog meer maten toegevoegd.

Dit is de opvolger van de al lang bestaande Quatrac 5, die naast de Quatrac Pro op de markt komt. De Quatrac Pro is er voor de krachtige en grotere personenwagens en SUV’s, deze Quatrac is er voor de kleinere auto’s vandaar ook de kleinere inch maten.

Normaal zou het nieuwe model als naam Quatrac 6 krijgen, maar Vredestein heeft duidelijk voor een andere strategie gekozen. Deze band is speciaal voor de Europese markt ontwikkeld en daardoor ook voorzien van het 3PMSF zodat ook deze band in de winter geschikt is voor alle landen.

Vredestein Quatrac zijkant

Geschiedenis Vredestein AllSeasonbanden

In het jaar 1993 komt Vredestein met de eerste AllSeasonband op de markt.

Dan volgt in 2014 de opvolger de Quatrac 5, een verbeterde band met betere prestaties en een groter assortiment.

Voor het Ultra High Performance segment komt Vredestein in 2019 met de Quatrac Pro.

Nu in 2020 komt er de Quatrac. Deze band heeft een andere loopvlaksamenstelling, is verbeterd met hars en silica voor zeer goede prestaties op nat wegdek en heeft een 20% langere levensduur. Ook de blokken in de schouder van de band zijn een stuk stijver wat zorgt voor 12% beter rijgedrag op droog oppervlak. Het rijgedrag op een nat wegdek is dankzij silica in het compound en een diep V-vormig profiel 20% beter.
Deze band is dus weer beter op zowel droog-, nat- en besneeuwd wegdek.

Hier is een link naar de promotiefilm van Vredestein: Vredestein-Quatrac

Vredestein Quatrac Profiel

10% betere weerstand tegen aquaplaning

Beter rijgedrag op droge, natte en besneeuwde wegen

20% langere levensduur

New Visual Identity Vredestein Monogram Logo Black Transparent _96dpi_474x474px_E_NR-10407