Michelin met nieuwste raceband

Gemaakt van 46% duurzaam materiaal

Michelin met nieuwste raceband

Met de pas ontwikkelde band heeft Michelin met nieuwste raceband  weer een succes behaald.

Deze raceband is gemaakt van 46% duurzaam materiaal.

De presentatie van deze band zal gebeuren tijdens de MovinÓn Summit 2021. De band zal gemonteerd worden op het GreenGT Mission H24 waterstof aangedreven prototype dat is ontwikkeld voor endurance racen.

cp_movinon-2021_1600

De onmogelijke band

Met deze nieuwe innovatie die is ontwikkeld voor de autosport, heeft Michelin gevonden wat volgens veel kenners onmogelijk was.

Een manier om een band te maken met hoog duurzaam gehalte die ook nog steeds superieure prestaties op het circuit levert.

Carbon Black

Door het gebruik van Carbon Black heeft Michelin met nieuwste raceband het hoge percentage van 46 bereikt. Dit door het gehalte aan natuurlijk rubber van de band te verhogen en gebruik te maken van gerecycled carbon black dat is teruggewonnen uit oude afgevoerde banden.

Andere duurzame materialen van biologische oorsprong of gerecycelde materialen die in deze band gebruikt worden, zijn voorwerpen als sinaasappelschillen, citroenschillen, zonnebloemolie, dennenhars en gerecycled staal uit aluminiumblikjes.

Michelin motorsport

Michelin motorsport is in staat om high-tech oplossingen te ontwikkelen en te testen in extreme gebruiksomstandigheden. Hierdoor zijn ze in staat om een steeds groter aandeel duurzame materialen in de producten te verwerken zonder concessies te doen aan de prestaties.

Dit jaar kondigde Michelin aan om tegen 2050 100 procent duurzame materialen in alle banden te gebruiken. De eerste mijlpaal is in 2030 met als groepswijde doelstelling om 40 procent duurzame materialen in de banden te hebben.

Naast de toewijding om duurzame materialen te gebruiken, gebruikt men ook ecodesignprocessen om de impact op het milieu van de banden te verminderen. Dit gebeurt in elke fase van de levenscyclus van een band. Alle afdelingen van inkoop en productie van grondstoffen tot gebruik op de weg en recycling.

milieu1
milieu2