Opslag van banden

Veel mensen hebben een set velgen met zomerbanden en een set velgen met winterbanden. Één set moet dus ergens opgeslagen worden. Je kunt gebruik maken van speciale bandenhotels.  Die slaan je set velgen op in een magazijn en zorgen ook voor een verzekering van deze set.

De opslag dient plaats te vinden in een droge en goed geventileerde ruimte, met een constante temperatuur en geen zonlicht. Ook moeten de velgensets beschermd zijn voor regen of ander slecht weer. Het is ook niet verstandig om chemische artikelen of oplosmiddelen in de buurt te hebben.

Er dient ook rekening gehouden te worden dat de sets niet beschadigd worden door voorwerpen die het rubber kunnen doorboren, vonken geven en alle bronnen van ozon.

Bij de velgen horen vaak ook toebehoren zoals extra bouten of moeren, naafkappen of centreerringen. Al deze zaken moeten opgelsagen worden bij het set velgen maar zo dat dit niet hierdoor wordt beschadigd.

magazijn 2
wintersets

Soorten van opslag

Er zijn twee soorten van opslag. Als eerste korte opslag, dit is tot ongeveer vier weken. De voorkeur gaat uit om de velgen met banden te stapelen op een pallet. Dit is de beste manier en de banden en velgen vervormen zo ook niet. De stapels mogen niet hoger worden dan 1.20 meter.

De tweede is bij langdurige opslag. Banden en velgen moeten opgeslagen worden op rekken die minstens een afstand van 10 cm vanaf de grond hebben. Officieel zouden ze iedere maand een beetje gedraaid moeten worden om vervorming te voorkomen.

Informeer in ieder geval altijd hoe de opslag geregeld is voordat je je dure spullen achterlaat. Ga indien mogelijk ook zelf eens kijken in de opslag. Zo weet je zeker hoe e.e.a. is werkt.