Hankook vierseizoenen SUV-banden

Kinergy 4S testwinnaar bij Auto Bild Allrad

Hankook SUV-banden

Hankook vierseizoenen SUV-banden Kinergy 4S 2 X testwinnaar in Auto Bild Allrad

De Hankook Kinergy 4S2 vierseizoenen personenwagenbanden hebben topnoteringen gekregen in 2020 in vier verschillende testen door onafhankelijke Europeaanse autotijdschriften, de SUV-versie volgt dit jaar het voorbeeld; deze zal binnenkort uitgeroepen worden tot testwinnaar van de grootste bandentest van Auto Bild Allrad. Met meer dan 20 jaar expertise in de ontwikkeling van vierseizoenenbanden, maakt dit resultaat de bandenmaker een van de wereldwijde pioniers op dit gebied. De vierwielaandrijvingsversie van het autotijdschrift met het hoogste bereik van Europa prijst de testwinnaar met ‘overtuigende rij-kenmerken onder alle weersomstandigheden’ en noemt deze ‘voorbeeldig’ (Auto Bild Allrad 10/2021).

Neu-Isenburg, Duitsland, 01 oktober 2021

Het aantal SUV’s op de weg neemt nog steeds toe, net als de vierseizoenenband, die al een marktaandeel van 20 procent heeft bereikt volgens Auto Bild Allrad. Hankook heeft in een vroege fase geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling en de Kinergy 4S 2 vierseizoenenband voor personenwagens en Kinergy 4S 2 X voor SUV’s zijn een uitstekend alternatief voor de mensen die een jaarlijkse bandenwissel willen vermijden. Veiligheid is een belangrijk kenmerk als het gaat om vierseizoenenbanden. De uitgevers van het Duitse autotijdschrift Auto Bild Allrad riepen de Hankook Kinergy 4S 2 X uit tot winnaar van dit jaar van de vierseizoenenbandentest: ‘Hij bestaat echt, die éne band die je veiligheid biedt onder alle weersomstandigheden.’ Het uitgeversteam concludeerde dat de testwinnaar Hankook een voorbeeldig compromis is (10/2021).

‘We zijn heel blij dat de Kinergy 4S2 en de SUV-versie, de Kinergy 4S2 X, de jury’s over de gehele linie overtuigd hebben in onafhankelijke testen door Europese vakbladen. De eigenschappen van de band spreken voor zich: Het V-vormige profielpatroon en de allernieuwste rubbersamenstelling die gemaakt is van natuurlijke oliën, biedt stabiel en veilig rijden op nat en droog wegdek, nauwkeurig sturen en een hoge weerstand tegen aquaplaning,” bevestigt Klaus Krause, hoofd van het European Research and Development Centre van Hankook.

Premium bandenmaker Hankook heeft de Kinergy 4S2 en 4S2 X vierseizoenenbanden ontwikkeld voor diverse weers- en temperatuursomstandigheden, vooral voor chauffeurs die bewust zijn van kwaliteit en kosten, die goede prestaties en veiligheid willen zonder bandenwissel elke zes maanden. De Kinergy 4S2 en 4S2 X, die nu in hun vijfde generatie zijn, hebben nog meer uitgebalanceerde en consistente prestatiekenmerken. Het profiel biedt een aantrekkelijk alternatief om mobiliteit gedurende het hele jaar volgens wettelijke eisen te garanderen en is vooral efficiënt in de steeds onvoorspelbaardere weersomstandigheden in Europa. Dankzij het sneeuwvloksymbool (3PMSF), dat sinds januari 2018 verplicht is voor winterbanden in Europa, kan de band ook het hele jaar door gereden worden in landen waarin bij gelegenheid of continu winterbanden nodig zijn.

Als vierseizoenenband is de Kinergy 4S2 heel veelzijdig en combineert de specifieke winter- en zomerkenmerken van een band zonder temperatuur gerelateerde vermindering van prestaties. Hij biedt een hoge betrouwbaarheid in natte en droge omstandigheden en ook bij sneeuw, dat mogelijk is gemaakt door het directionele loopvlak. De V-vormige in elkaar grijpende profielblokken zorgen voor voldoende stabiliteit, zelfs in het koude seizoen. Ze worden aangevuld door extra brede, tweestaps centrale drainagegroeven, die het mogelijk maken dat water afgevoerd wordt naar de zijkanten, zelfs bij hevige regen. Het drainagesysteem voorkomt aquaplaning en is ook in staat om effectiever dan eerder smeltende sneeuw van het profiel af te voeren. Deze eigenschappen worden ondersteund door de profielsamenstelling met een silica-polymeer composiet met hoge dichtheid, die zorgt voor uitstekende grip op nat wegdek, dankzij een deel natuurlijke oliën en harsen.