Hankook Kinergy 4S 2 AllSeasonband opnieuw bekroond

Hankook Kinergy 4S 2

Wederom is de Hankook Kinergy 4S 2 AllSeasonband bekroond door Europese vaktijdschriften. Hankook inmiddels al meer dan 20 jaar bezig met de ontwikkeling van vierseizoenenbanden, is één van de pioniers op dit gebied.

Testuitslagen 2020

Auto Bild heeft getest 215/60R16. Resultaat =  winnaar van de test. Datum december 2020.
Tyre Reviews heeft getest 225/45R17. Resultaat = zeer aan te bevelen. Datum 2020.
Auto Express heeft ook 225/45R17 getest. Resultaat = koop aanbeveling. Datum 25 november 2020.
Auto Bild heeft getest 205/55R16. Resultaat = goed . Datum week 39 2020.

H750

Wat zegt de pers?

Met de vierseizoenenband voor personenwagens, de Kinergy 4S 2, die ook beschikbaar is in SUV-versie als de Kinergy 4S 2 X, biedt premium bandenmaker Hankook een product voor klanten die willen vermijden dat ze twee keer per jaar banden moeten wisselen, maar wel het hele jaar veilig willen rijden. De uitgevers van het Duitse autotijdschrift Auto Bild Allrad prezen de Hankook Kinergy 4S 2 als winnaar van de vierseizoenenbandentest van dit jaar, met het commentaar: ‘Veelzijdig talent met uitstekende eigenschappen onder alle weersomstandigheden, dynamische rijeigenschappen, harmonieus stuurgedrag, evenals een korte remweg op sneeuw en nat wegdek.’

Het V-vormige profielpatroon en de ultramoderne profielsamenstelling, die bestaat uit componenten gemaakt van natuurlijke oliën, overtuigde ook de testers van het zusterblad Auto Bild. ‘Overtuigende rijeigenschappen op nat wegdek, goede kwaliteit op sneeuw, korte remweg op droog en nat wegdek, goede reserves in het geval van aquaplaning,’ was de conclusie van het uitgeversteam, dat de Hankook Kinergy 4S 2 de algehele score ‘Goed’ gaf. De deskundigen van het online tijdschrift Tyre Reviews beschreef de Hankook vierseizoenenband als ‘sterk aan te bevelen’ en bevestigde ook de uitgebalanceerde eigenschappen. De band overtuigde ook de testuitgevers van het Britse autotijdschrift Auto Express, dat zijn lezers het advies gaf de band te kopen.

Auto Bild
Tyre Reviews
Auto Bild

Hankook dé vierseizoenenspecialist

Met de Kinergy 4S 2 heeft premium bandenmaker Hankook een vierseizoenspecialist ontwikkeld voor diverse weers- en temperatuursomstandigheden. De Kinergy 4S 2, die nu in zijn vijfde generatie is, biedt nog meer afgewogen en consistente prestaties. De band is vooral gericht op chauffeurs die letten op kwaliteit en kosten, die de halfjaarlijkse bandenwissel willen overslaan, maar nog steeds het hele jaar rond afgewogen prestaties en veiligheid wensen. Vooral met het oog op de toenemende veranderlijke weersomstandigheden in Europa, evenals hoofdzakelijk gebruik in stedelijke gebieden, biedt de band een aantrekkelijk alternatief om het hele jaar rond mobiliteit te garanderen, met in achtneming van regelgeving. Dankzij het sneeuwvloksymbool (3PMSF), dat sinds januari 2018 verplicht is voor winterbanden in Europa, kan de band ook het hele jaar door gereden worden in landen waarin bij gelegenheid of continu winterbanden nodig zijn.

Als vierseizoenenband is de Kinergy 4S 2 heel veelzijdig en combineert de specifieke winter- en zomerkenmerken van een band zonder temperatuur gerelateerde vermindering van prestaties. Tegelijkertijd biedt het een hoge mate van betrouwbaarheid onder natte en droge omstandigheden en bij sneeuw. Dit is mogelijk gemaakt door kenmerken als het profielpatroon in de draairichting. De V-vormige in elkaar grijpende profielblokken zorgen voor voldoende stabiliteit bij rijden, zelfs in het koude seizoen. Ze worden aangevuld door extra brede, tweestaps centrale drainagegroeven, die het mogelijk maken dat water afgevoerd wordt naar de zijkanten, zelfs bij hevige regen. Het drainagesysteem voorkomt daarom aquaplaning en is ook in staat om effectiever  smeltende sneeuw van het profiel af te voeren. Deze eigenschappen worden ondersteund door de profielsamenstelling met een silica-polymeer composiet met hoge dichtheid, die zorgt voor uitstekende grip op nat wegdek, dankzij een deel natuurlijke oliën en harsen.