Hankook en Porsche Taycan

Speciale Hankook banden voor Porsche Taycan

Voor deze auto heeft Hankook nu speciale  banden ontwikkeld namelijk Ventus S1 Evo 3 EV-banden. Exclusief gemaakt voor deze electrische sportwagen van Porsche.

Deze band wordt gemaakt in twee maten. Voorbanden 225/55R19 XL 103Y en voor de achteras is er 275/45R19 XL 108Y. De banden hebben als speciale codering “NF0”. De banden zijn voorzien van veel technische verfijningen speciaal voor de prestaties van deze elektronisch aangedreven sportwagen.

Porsche Taycan en Hankook

Eerste Montage

Hankook is er terecht trots op dat ze voor deze premium sportauto’s banden mogen leveren die af fabriek als Eerste Montage gemonteerd gaan worden. De ingenieurs van Hankook hebben aangetoond klaar te zijn om deze EV-banden te bouwen, en ook voor alle eisen op het gebied van elektrische sportwagens.

Door deze nieuwe band heeft men het geluid met drie decibel kunnen verlagen. Dit omdat de het motorgeluid niet aanwezig is en de auto dus erg stil is. Dan worden de bandengeluiden als vervelend ervaren. Ook zijn de banden voorzien van een versterkte hielzone vanwege het hogere gewicht van het voertuig.

Hankook
Porsche

R&D Team

De mensen van deze afdeling hebben weer een stap verder gezet in de ontwikkeling van autobanden voor EV-voertuigen. Zeker het mogen ontwikkelen van banden voor Eerste Montage, en dan ook nog eens voor Porsche met de Taycan is een mooie uitdaging geweest.

Dit komt omdat er verschillende tegenstrijdige doelen zijn om de band te optimaliseren voor een sportwagen als deze. Ook de combinatie als elektrisch voertuig is weer helemaal nieuw.

Voornamelijk de compound van deze band is sterk verandert t.o.v. de normale uitvoering. Door het vulkanisatieproces verder te verbeteren is 30% meer duurzaamheid verkregen. Ook de slijtweerstand is met 5% verbeterd en de rolweerstand met 13%.

Bron: Hankook Tires