Goodyear Eagle F1 Asymmetric-5

Goodyear presenteerde onlangs de nieuwste autoband van het nieuwe jaar. Het is een opvolger van de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3. De nieuwste Ultra high Performance-band (UHP-band) van Goodyear is de Eagle F1 Asymmetric 5 en is in verschillende grootte en breedte verkrijgbaar. Benieuwd naar de voordelen van de band?

Kortere remweg

Het verschil met de voorganger is dat de nieuwe band beschikt over verbeterde remprestaties in natte omstandigheden. Ook heeft de band een beter rijgedrag in droge omstandigheden. Door de vergroting van het contactoppervlak tijdens het remmen maakt de band meer contact met het wegdek. Het verschil met de Eagle F1 Asymmetric 3 is tot 4% kortere remafstand op nat wegdek.

Grote keuze bandenmaten

In februari 2019 introduceert Goodyear 51 verschillende maten en profielen. Van juni tot december komen er nog 10 bij. Leverbaar zal de band zijn van 17 tot 22 inch. De breedten lopen 205 tot 315 mm en de hoogten van 50 tot 25. De sterke groei van het UHP-segment dat jaarlijks 8.3 procent bedraagt geeft Goodyear hierdoor een sterkere positie. Het totale aandeel UHP-zomerbanden bedraagt inmiddels 22 procent. De verwachting is dat de verkoop van auto’s uit het bovensegment in 2023 van 17.5 tot 18.2 procent zal stijgen.