Hankook medeoprichter DTM Esports Classic Challenge

Hankook medeoprichter DTM Esports Classic Challenge

Ook de DTM race wedstrijden gaan nu een nieuwe racecompetitie beginnen. Via livestreams zal er vier zondagen virtueel geracet gaan worden via de kanalen van DTM en RaceRoom.

De DTM heeft dit samen met bandenproducent Hankook opgericht. De samenwerking is er 10 jaar inmiddels en gaat nu dus over van asfalt naar het scherm.

Hankook en DTM

Wat is Esports Challenge?

Spannende motorsport, hoge snelheden en passende racebanden voor de DTM-auto’s. Dit is het beeld geweest van de DTM-competities zoals we die hebben leren kennen.
Bandenmaker Hankook gaat nu de virtuele motorsportwereld binnen en is samen met DTM medeoprichter van de DTM Esports Classic Challenge. De nieuw gecreëerde racecompetitie brengt 15 huidige en voormalige coureurs van de DTM en DTM Trophy samen. Net als bekende influencers uit de virtuele racingwereld met daarnaast nog vijf deelnemers vanuit de RaceRoom-gemeenschap.
Deze uitdagers zullen worden geselecteerd uit de top 100 van snelste racers, die zichzelf hebben bewezen in een kwalificatieronde voor de eerste race die op 27 april begon.

Samenwerking

“Voor ons als langdurige partner van de DTM, was het niet meer dan logisch om onze gezamenlijke, succesvolle samenwerking verder te brengen in deze uitdagende tijden in de DTM Esports Classic Challenge.
Als bandenpartner van de DTM brengen we de benodigde expertise uit de echte wereld naar dit virtuele format en de vreugde van een eerlijke competitie is niet gebonden aan een specifiek platform.
We zijn daarom erg blij dat we vertegenwoordigd worden in de Esports Classic Challenge met Hankook als motorsportmerk,” merkt Manfred Sandbichler, directeur van Hankook Motorsport Europe op.

Hankook racewagen
VLN Langstreckenmeisterschaft Nuerburgring

Wanneer is het te doen?

De races op zondagen vinden plaats door auto’s uit verschillende DTM-tijdperken te gebruiken, van de klassieke auto’s uit het seizoen 1992 tot de modernere modellen uit het seizoen 2016. Wedstrijden duren een uur en zijn verdeeld in twee kwalificerende sessies en races per keer.

In de simulatie op RaceRoom zijn elke bocht, elke meter asfalt en de verschillende lichtcondities nagemaakt door de beste baanontwerpers van de industrie, met veel aandacht voor detail. Natuurlijk spelen legendarische circuits als de Nürburgring, Monza, Zolder, Spa Francorchamps en Brands Hatch een prominente rol.

“Aangezien de echte racecircuits in de hele wereld gesloten zijn als gevolg van het coronavirus, hebben we een enorme groei gezien in het online racen. Nu alle topcoureurs van de wereld allemaal willen meedoen en hoogwaardige PC’s en betaalbare simulatoren de kloof tussen de echte en de virtuele wereld kleiner maken, is e-sports al een belangrijk deel van de motorsportwereld,” zegt Marcel Mohaupt, managing director van ITR.

Data DTM Esports Classic Challenge:

3-5 14.00 uur Ronde 1 – seizoen 1992

10-5 14.00 uur Ronde 2 – seizoen 2013

17-5 14.00 uur Ronde 3 – seizoen 2014

24-5 14.00 uur Ronde 4 – seizoen 2016

31-5 Bonusraces

Over Hankook

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance banden voor het premium segment voor auto’s, SUV’s, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (racecircuit/ rally).

Het merk investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen. Deze zijn specifiek afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultramoderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije. Momenteel produceren ongeveer 3.000 medewerkers tot 19 miljoen banden per jaar voor personenauto’s, SUV’s en lichte vrachtwagens.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 20.000 mensen en levert haar producten in meer dan 180 landen. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook.

Verdere informatie vindt u via www.hankooktire-mediacenter.com of www.hankooktire.com