DAKAR2020 logo

BFGoodrich 4×4 banden

BFGoodrich is al sinds 1973 actief in het Off-Road gebeuren in Amerika. Het duurt nog tot 2002 tot dit merk ook in de cross-country rally “The Dakar” actief wordt. Sinds 2002 heeft het merk al 15 onbetwiste overwinningen behaalt, en ook deze Dakar willen ze dit gaan doen.

Dit jaar start de Dakar in Jeddah in Saudie Arabië op 5 januari 2020 voor een 12 dagen durende route van ongeveer 5000 km lengte door een onbekend terrein. Dit terrein is wat BFGoodrich graag heeft met veel verrassingen.

De banden zijn uitermate geschikt voor extreme omstandigheden zoals wegen bezaait met stenen en rotsen, stof en zand, en ook stortregens en modder. Hier kunnen de banden tot het uiterste getest worden. De Dakar zal de kwaliteiten van deze banden laten zien.

BFGoodrich-Mud-Terrain-T-A-sup-KM3
bivak Dakar

Service Center

BFGoodrich wordt door veel coureurs gezien als de perfecte band voor deze omstandigheden, vooral door de duurzaamheid, robuustheid en veelzijdigheid.

Met het BFGoodrich Service Center krijgen alle deelnemers een uitgebreid aanbod van diensten. ’s Morgens vanaf 10 uur staat het Service Center al klaar om haar diensten te verlenen. Dit tot laat in de avond tot het werk klaar is. De mensen van BFGoodrich rijden dan al door naar de volgende bivak.

Bij dit Service Center kan men terecht voor banden monteren en repareren (alle merken), smeermiddelen voor motorfietsen, laswerkzaamheden aan het voertuig en ook reiniging. Ook voor Roadbook advies en assistentie kan de coureur hier terecht.