TS860 S is de laatste nieuwe winterband van Continental

Technische kenmerken Continental

Sneeuw

De nieuwste winterband van Continental geeft uitmuntende prestaties in de sneeuw en bij ijzel. Dit staat garant voor maximaal rijplezier. Door de constructie van lamellen voor tractie en de nieuw ontworpen sneeuwgroeven hecht de band veel beter aan de sneeuw. Hierdoor heeft de band meer tractie en het rijgedrag op sneeuw is sterk verbeterd.

Remmen

Het profiel is zo ontworpen dat de blokken van het loopvlak alleen gescheiden worden door dunne laterale groeven. Hierdoor ontstaat en stijf loopvlak dat met name bij remmen kortere remafstanden geeft.

Zeker bij een sportieve rijstijl in winterse omstandigheden is dit natuurlijk belangrijk

picture-details-braking
picture-details-handling

Stuurprecisie

Deze band heeft uitmuntende prestaties op droog wegdek wat blijkt uit zeer goede stuurprecisie.

Dit komt mede door bredere en grotere blokken op de buitenste schouder. Deze zorgen voor een groter contactoppervlak wat zorgt voor maximale controle en stuurprecisie in bochten maar ook op droge winterwegen.

Laag brandstofverbruik

De band heeft een erg lage rolweerstand wat resulteert in een nog lager brandstofverbruik. Daardoor is dat niet alleen gunstig voor uw portemonnee, maar ook nog eens goed voor het milieu De combinatie van een innovatief rubbermengsel, het profiel van de band en de constructie van het geheel maken dat dat de WinterContact TS860 S een veel lagere rolweerstand heeft. Hierdoor is het brandstofverbruik sterk lager geworden.

Uitmuntende prestaties in de sneeuw voor maximaal rijplezier

Betere remprestaties wat meer veiligheid geeft

Verhoogde stuurprecisie en zeer goede prestaties op droog wegdek

Extreem lage rolweerstand voor een laag brandstofverbruik