Caravanbanden met Productiedatum 2021

Vele nieuwe binnenkomsten voor het komende vakantieseizoen

GT-Radial Caravanbanden 2021

Caravanbanden met Productiedatum 2021 heeft GT-Radial beschikbaar en ook al uit voorraad leverbaar in vele maten. Het nieuwe jaar is alweer een tijdje bezig en nu zijn de Caravanbanden ook beschikbaar, iets later als anders maar nog ruimschoots op tijd.

In de caravanbranche is hier altijd erg veel aandacht voor omdat deze caravanbanden voor de keuring een “jonge” DOT-code moeten hebben.
Zijn banden ouder dan zes jaar dan moeten ze vervangen worden. Dit is een regel bij het keuren van caravans. Daarom wil men zo snel mogelijk banden hebben met een DOT-code van het jaar zelf. Dit is echter niet makkelijk omdat banden gemaakt moeten worden. Als dit klaar is moeten ze nog op transport naar de diverse landen. Vaak komen deze banden uit Aziatische landen en duurt transport al gauw 4 tot 6 weken. Dus voordat ze hier leverbaar zijn is het eind februari of begin maart. Dit jaar dus pas april.

GTradial-logo
caravan

Wat is de DOT-code van een band?

De DOT-code is de datum dat de band gemaakt is. Dit is een code van 4 cijfers waaruit blijkt welke week en jaar de band gemaakt is.

Voorbeelden van DOT-code zijn:
Een band met code DOT 0902 is geproduceerd in week 9 van het jaar 2002.
Een band met code DOT 4419 is geproduceerd in week 44 van het jaar 2019.
Caravanbanden met Productiedatum 2021 eindigen dus op 21.

De leeftijd van zes jaar die aangehouden wordt bij de keuring komt doordat banden te lijden hebben door weersinvloeden zoals bijvoorbeeld zon. Door zonlicht komt er UV-straling bij wat voor corrosie zorgt bij de banden. Banden krijgen dan een blauwachtige kleur.

Hoe gaan banden langer mee?

Door banden af te dekken met een stuk karton of plastic zak kan de invloed van de UV-straling beperkt worden, en daardoor een langere levensduur van de banden. Zo wordt uitdroging tegen gegaan. Dit kan ook als je op de camping staat en zeker als de caravan in opslag gaat.

GT-Radial

Wij hebben de beschikking over de meest verkochte band voor caravans en aanhangwagens namelijk het merk GT-Radial. Dit merk heeft zijn kwaliteiten bewezen en word door veel caravan-bedrijven gemonteerd. Dit merk heeft vaak ook als eerste banden met de nieuwste DOT-codes. Wij hebben de prijzen voor het komend jaar binnen gekregen en die geven we hieronder in een lijst met alle technische gegevens erbij. Vanaf maart zullen de banden leverbaar gaan worden en ook in de webshop te vinden zijn.

De drie modellen die gemaakt worden voor caravan en trailer zijn de MaxMiler Pro, de Kargomax-4000 en Kargomax-6000.

Caravanbanden bestellen

De Caravanbanden met Productiedatum 2021 zijn nu volop beschikbaar in de webshop.

We hebben de prijzen nu al scherp op de website staan. Prijzen zijn geldig bij afname van minimaal 2 stuks per maat. Bij 1 band is er een toeslag van €7,00 per band.

AutoMaterialenSupermarkt

Ben je naast banden op zoek naar velgen of andere auto-onderdelen kijk dan snel op onze andere website: AutoMaterialenSupermarkt
Hier tref je veel interessante aanbiedingen voor alles wat je verder bij onderhoud aan je auto, je auto mooier maken en veiligheid nodig hebt.