Potenza Sport

Nieuwe Ultra High Performance zomerband

Bridgestone Potenza Sport

Dit is de nieuwste UHP zomerband de Potenza Sport van Bridgestone. Deze band is gemaakt in samenwerking met 3.800 bestuurders. De Potenza Sport is al in speciale versies geleverd als OE-band voor BMW, Lamborgini en Maserati.

Het resultaat van deze band komt voort uit de jarenlange ervaring die het merk heeft opgedaan in de Formule 1. Ook de jarenlange samenwerking met autofabrikanten die UHP-auto’s maken heeft hier een bijdrage aan gegeven.

Bridgestone Potenza Sport

Kwaliteiten

Met deze band heb je altijd controle over je voertuig ook bij hoge snelheden.

  • beste stabiliteit in bochten en op rechte stukken (1)(2)
  • beste remprestaties op droog wegdek (1)(3)
  • uitstekende prestaties op nat wegdek (4)

1) Op vraag van Bridgestone heeft TÜV SÜD in juli-september 2020 tests voor een droog en nat wegdek uitgevoerd op het EUPG-complex van Bridgestone (Italië). Er werd toen een Audi S4 3.0 TFSI met bandenmaat 245/40 R18 gebruikt. De prestaties van de Potenza Sport waren vergelijkbaar met die van de belangrijkste concurrenten in hetzelfde segment: Continental PremiumContact 6, Michelin Pilot Sport 4, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5, Pirelli P Zero PZ4. Bijlage verslag nr. [713190691-PS].
2) Behoudt de stabiliteit van je voertuig, zowel op rechte stukken als in een bocht. Stabiliteit op rechte stukken, score: Bridgestone Potenza Sport (9,33), Continental Premium Contact 6 (9,00), Michelin Pilot Sport 4 (8,67), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (8,67), Pirelli P Zero PZ4 (8,56). Stabiliteit in bochten, score: Bridgestone Potenza Sport (9,21), Continental Premium Contact 6 (8,13), Michelin Pilot Sport 4 (8,67), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (8,33), Pirelli P Zero PZ4 (8,58).
3) Kortste remafstand op een droog oppervlak. Remafstand op droog wegdek (100 km/u naar 0 km/u), meter: Bridgestone Potenza Sport (33,4), Continental Premium Contact 6 (35,4), Michelin Pilot Sport 4 (34,5), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (35,9), Pirelli P Zero PZ4 (34,8).
4) Bekroond met EU-labelklasse ‘A’ voor grip op nat wegdek.

Loopvlak Potenza Sport

Profieldesign

De band behoud stabiliteit op rechte stukken en in bochten.

Door een asymmetrisch profieldesign en nieuwe verstevigingstechnologie en ook een geoptimaliseerd karkas geven maximale stabiliteit. Hierdoor is een gecontroleerd en precies bochtenwerk mogelijk en een hogere stuurrespons.

Ribverdeling

De verhouding tussen rib en groef in het profieldesign voert het water sneller af en doet een beroep op stijve 3D profielgroeven voor nog beter rijgedrag in bochten en geeft een betere remkracht. Deze band heeft een uitstekend weggedrag op nat wegdek, en EU-Labelklasse A.

Door de geoptimaliseerde profielcompoundformule draagt bij aan de uitstekende grip op nat wegdek.

Sportieve profielvorm Potenza Sport
Ribverdeling Potenza Sport

Sportieve profielvorm

Deze sportieve profielvorm biedt stabiliteit en het innovatieve profielcompound verhoogt de grip en levert uitstekende remprestaties.

Zeer korte remafstand op droog wegdek.