Opgericht in Nederland

Opgericht in 1908 door Emile Louis Constant Schiff. Inmiddels dus één van de oudste bandenfabrikanten.

In eerste instantie maakte men schoenhakken, tennisballen, laarzen en binnenballen voor voetballen. Pas in 1946 werd de autobandenfabriek in Enschede opgericht.

Groei

In Enschede worden de meest moderne productietechnieken toegepast, maar er is ook een kantoor in Frankfurt en extra productiecapaciteit in Hongarije. Er worden ook al banden geleverd voor de OE-markt bij VW en Audi.

Vredestein primary logo 2020_96dpi_2410x451px_E_NR-10894

Wat is Vredestein?

Vredestein is een bandenmerk dat banden maakt voor alle types auto’s. Van personenwagen, bedrijfswagens tot SUV’s en 4×4 voertuigen. Zowel in zomerbanden als winterbanden en AllSeasonbanden.
Ze zijn er voor de snelle sportwagen, maar ook voor de gezinsauto is dit een perfecte band. Als u een band zoekt die betaalbaar is, maar toch met premium kwaliteiten dan bent u bij Vredestein aan het juiste adres.

Vredestein banden hebben een zeer goede grip op zowel droog- als nat wegdek. Ze hebben een zeer korte remweg en ook het stuurgedrag is zeer precies. Ze scoren zowel een gunstig brandstofverbruik, als een goed kilometerrendement. Kortom een perfecte band voor zijn geld.

Vredestein bandenprogramma

Zomer: 276 referenties
Winter: 224 referenties
AllSeason:  173 referenties

Personenwagen;

Bestelwagens;

4×4 en SUV;

Een Nederlandse fabrikant van autobanden voor personenwagens, bestelwagens en SUV-voertuigen. Daarnaast produceren ze ook banden voor fietsen, landbouwvoertuigen en gazonbanden. Het is inmiddels onderdeel van Apollo Tyres Ltd. uit India.

Vredestein ontwikkelt en produceert banden die de prestaties van elk voertuig verbeteren. Mede door samenwerking met Giugiaro uit Italië wordt er veel aandacht besteed aan het profielontwerp van de banden. Door het design wat Giugiaro toevoegt aan de banden, wordt de aandacht voor detail duidelijk bevestigd.

Topprestaties

Op het gebied van veiligheid en, wegligging en brandstofverbruik zijn grote stappen gezet. Door de mensen van R&D Centre worden jaarlijks honderdduizenden testkilometers gereden . Dit om het perfecte model, de beste rubbercompound en de optimale bandopbouw te vinden.

Wil je meer weten over hoe je banden besteld uit onze webshop lees dan het blogartikel: “Hoe kies ik de juiste band?

Zomerbanden

T-trac 2 voor Personenwagens

Sportrac 5 voor Personenwagens en SUV’s

Ultrac Satin voor Personenwagens en SUV’s

Ultrac Vorti voor Personenwagens en SUV’s

Comtrac voor Bestelwagens

Winterbanden

Snowtrac 5 voor Personenwagens

Wintrac Xtreme S voor Personenwagens en SUV’s

Wintrac Pro voor Personenwagens en SUV’s

Comtrac 2 Winter voor Bestelwagens

AllSeasonbanden

Quatrac 5 voor Personenwagens en SUV’s

Quatrac Pro voor Personenwagens en SUV’s

Comtrac 2 AllSeason voor Bestelwagens