fbpx

Michelin Autobanden

Het bedrijf is een familiebedrijf en opgericht in 1889 door twee broers. Te weten André en Édouard Michelin.

Deze bandenfabrikant maakt banden voor personenwagens, vrachtwagens, maar ook voor speciale voertuigen voor de land- en mijnbouw. Ze leveren rechtstreeks aan autofabrikanten maar ook veel aan de vervangingsmarkt.

Op de Nederlandse markt worden er verschillende merken uit deze groep op de markt gebracht. Denk hierbij aan Kleber, BFGoodrich en Tigar.

Logo Michelin png

Michelin Autobanden & Bibendum

Michelin heeft een zeer bekende mascotte namelijk Bibendum. De uit banden bestaande figuur kwam voor het eerst op een reclame-affiche in 1898. Bibendum wordt meestal gewoon het Michelin-mannetje genoemd. Afbeeldingen en poppen van Bibendum zijn zeer gewild bij verzamelaars over de hele wereld.

Dit is een bandenmerk dat banden maakt voor alle types auto’s. Van personenwagen, bedrijfswagens tot SUV’s en 4×4 voertuigen. Zowel in zomerbanden als winterbanden en AllSeasonbanden.
Ze zijn er voor de snelle sportwagen, maar ook voor de gezinsauto is dit een perfecte band. Als je een band zoekt die kwalitatief zeer goed is, dan is Michelin je band. Dit is Premium kwaliteit.

Michelin banden hebben een zeer goede grip op zowel droog- als nat wegdek. Ze hebben een zeer korte remweg en ook het stuurgedrag is zeer precies. Ze scoren zowel een gunstig brandstofverbruik, als een goed kilometerrendement. Kortom een perfecte band. Bij Bandensupermarkt  ook nog voor een zeer goede prijs.

Michelin over de hele wereld

Het bekende bedrijf uit Frankrijk maakt inmiddels een kleine 170 miljoen banden per jaar. Wereldwijd werken er  ongeveer 110.000 mensen bij Michelin. Ze maken banden voor alle soorten voertuigen zoals personenwagens, bestelwagens, SUV-voertuigen. Maar ook vrachtwagens en banden land- en mijnbouw.

Wil je meer weten over hoe je banden besteld uit onze webshop lees dan het blogartikel: “Hoe kies ik de juiste band?

De waardering van bandensupermarkt.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 45 reviews.