Advies nodig? 085-0201856

Energy E-V

Energy E-V

energy e-v

Wat voor band is dit?

Michelin Energy E-V is een band die speciaal is ontwikkeld voor elektrische voertuigen. Deze band maakt tot 6% meer kilometers. Omdat banden één van de belangrijkste factoren zijn die invloed hebben op het energieverbruik heeft Michelin deze band ontwikkeld. Door de 20% lagere rolweerstand heeft deze een zeer goede energiebesparing. Deze band scoort een A op energie-efficiëntie. Deze band is gehomologeerd voor de Renault ZOE. Verder scoort de band ook een A voor grip op nat wegdek (Europees bandenlabel).

Technologie

Deze band heeft een profiel dat makkelijk "afplat" met het wegcontact, hierdoor gaar minder energie verloren. Door het lichtere karkas  heeft de Energy E-V ook een lagere rolweerstand. Doordat er meer (40%) dwarsblokken in het profiel zijn opgenomen heeft de band een beter geluidscomfort. Zelfblokkerende lamellen zorgen voor een steviger profiel als ze contact maken met het wegdek. Hierdoor heeft de bestuurder een zeer goede controle over zijn/haar auto. Door een speciale rubbersamenstelling is er zowel op droog als nat wegdek goede grip.

Afmetingen 

De band wordt tot nu toe gemaakt in twee maten. Dit zijn 185/65R15 met 88Q loadindex, labelwaarden A A 70dB. De tweede maat is 195/55R16 met 91Q loadindex en ook A A 70dB labelwaarde.

 

Zo ziet de Energy E-V eruit.

Energy E-V profielEnergy E-V foto plat

Energy Saver+

Energy Saver+ logo

 

Energy Saver+ wat is dit voor een band?

Deze zomerband van Michelin die al weer enkele jaren meegaat geeft nog meer brandstofbesparing en is ook zeer veilig. De band is vooral voor kleiner en middenklasse auto's. Deze band zou volgens onderzoek van TÜV Süd 140 kg CO2 en 60 liter brandstof besparen in vergelijking met de vorige band (Energy Saver).

Technologie.

Door een nog betere samenstelling van het profiel is de band veiliger omdat er 10% meer contact is met de weg. Dit zorgt voor een uitstekende grip. Doordat de band minder warm wordt is er weer een brandstofbesparing mogelijk.

Door de nieuwe Eco 'N' Grip technologie is er meer brandstofbesparing en een zeer goede levensduur. Deze techniek is een aangepaste formule die een betere rubbersamenstelling teweeg brengt. Hierdoor vermindert de opwarming van de band en wordt slijtage beperkt.

Ook de binnenlaag van de band zorgt voor een lagere rolweerstand waardoor ook brandstof wordt bespaard.

De band is leverbaar van 14 inch t/m 16 inch. De snelheidssymbolen gaan van "T" t/m/ "V". De labelwaarden voor brandstofefficiëntie gaan van B naar C. Grip op nat wegdek scoort alleen maar een A. De geluidproductie bedraagt tussen de 68 en 70 dB.

Energy Saver+ profiel

Primacy 4

 

Wat is de Primacy 4 voor een band?

Deze band scoort zeer veilig vanaf het moment dat de band nieuw is gemonteerd totdat deze is versleten. De band heeft uitzonderlijke remprestaties op nat wegdek. De band zou ook 18.000 km langer meegaan dan het gemiddeld van zijn concurrenten. Deze test is uitgevoerd door DEKRA Test Center. 

Technologie.

Deze band heeft een geoptimaliseerd profiel. Dit komt door een een techniek van Michelin, de Evergrip Technologies. Dit profiel zorgt voor uitstekende grip op nat wegdek, zelfs als de band is versleten. Dit nieuwe profiel heeft extra ruimte en hierdoor is de waterafvoer sterk verbeterd.

Mede door een High Performance rubbermengsel levert deze band uitzonderlijke remprestaties. Dit is zonder de levensduur te verminderen.

De band heeft een nieuwe markering in de groef van het profiel. Dit is de aanwijzing dat de band verwisseld moet worden. Deze markering zit op de bodem van de profielgroef. Dit is makkelijk om te zien of de band werkelijk versleten is.

Hoe ziet de band en de markering eruit?

Primacy 4 profiel

Pilot Sport 4 en Pilot Sport 4S

Logo Pilot Sport4

Wat is de Pilot Sport 4 voor een band?

Deze band is voor de snellere auto en voor de veeleisende autorijder. Dit is een band die rijprecisie geeft, zeer goede stuurcontrole heeft en zeer goed reageert op stuurhandelingen. Ook op een nat wegdek geeft deze band nog steeds een hoog veiligheidsniveau. Deze band is door vele vaktijdschriften getest en is meerdere malen geprezen.

Technologie.

Dynamic Response Technologie is een hybride gordel waardoor de stuurbewegingen nauwkeuriger overgebracht worden op de weg. Het profiel past zich ook steeds aan de weg waarop gereden wordt. Dit geeft een optimaal contact.

De band heeft een hoog veiligheidsniveau op nat wegdek. Dit komt door een speciaal rubbermengsel waarmee de band is gemaakt. Dit zorgt voor zeer goede grip en optimaal remvermogen. De brede en diepe lengtegroeven in het profiel zorgen dat het water zeer snel wordt afgevoerd.

Het verschil tussen Pilot Sport 4 en Pilot Sport 4S?

De Pilot Sport 4 is een band die ontwikkeld is voor snelle auto's en is gewoon een Ultra High Performance wegband. De Pilot Sport 4S is een band waarmee op de weg gereden wordt maar ook af en toe op het circuit.
De pilot Sport 4S is nummer 1 in remmen op droog wegdek, nummer 1  bij remmen op nat wegdek, nummer 1 in rondetijd op een droog circuit en heeft een lange levensduur.

Hoe zien ze eruit deze banden?

Pilot Sport4 Profiel

preloader