Advies nodig? 085-0201856

Latitude Sport 3

Logo Latitude Sport 3

Wat voor band is dit?

Michelin Latitude Sport 3 is een High Performance SUV band. Dit is een band gemaakt voor de snellere SUV met veel vermogen. Deze band is eerste montage op nieuwe Audi's, BMW's, Mercedes, Jaguar en Porsche.

De band is zeer goed in remmen op nat wegdek en is daarom geprezen om zijn veiligheid. De band heeft een lange levensduur en daarom een hoog kilometerrendement. Hij is bestemd voor SUV's die voor 100% op de weg rijden en niet in het terrein.

Technologie.

De band heeft een innovatieve rubbersamenstelling. Dit komt door een combinatie van silica en elastomeren. Hierdoor is de grip op nat wegdek zeer goed.

De ban heeft ook 10% meer groeven dan zijn voorganger en daarom is de veiligheid optimaal op nat wegdek. Een doorlopende centrale RIB zorgt voor het overbrengen van een hoog koppel tijdens remmen of optrekken.

De band wordt gemaakt in de volgende afmetingen;
Breedte: 225 t/m 315
Serie: 65 t/m 35
Inchmaat: 17 t/m 21
Snelheidssymbolen: H, V, W en Y.

Dit is de band.

Profiel Latitude Sport 3 Zijwang Latitude Sport 3 Latitude Sport 3 plat

 

Latitude Cross

Logo Latitude Cross

Wat is dit voor een band?

Michelin Latitude Cross is een band die naast gebruik op de weg ook geschikt is om in het terrein te rijden. De band heeft 65% weggebruik en 35% off-road gebruik. Dit is goed te zien aan het profiel. Zie foto's hieronder.

Technologie.

De band heeft een agressief ontwerp van schouders en een zogenoemd "Mud Catcher Tread Design". Dit zijn de vele groeven in het profiel. Dit zorgt voor zeer goede grip op losse en gladde ondergrond. Het "Terrain Proof" rubbermengsel is een technologie die is afgeleid van Michelin grondverzetbanden. Deze banden hebben door het schuren van steentjes last van versnelde slijtage. Door toepassing van deze technologie wordt dit minder.

De profielblokken zijn gebogen zodat het contact tussen band en weg tot stand komt door een progressieve afrolbeweging. Doordat de schouderblokken verschillen van vorm en variabele tussenruimte hebben is er weinig afrolgeluid.

De band wordt gemaakt in de volgende maten;
Breedte: 185 t/m 285
Serie: 85 t/m 50
Inchmaat: 15 t/m 18
Snelheidssymbool: S, T en H.

Zo ziet de Latitude Cross eruit.

Latitude Cross vlak

preloader